Som halv franskmand kan jeg umuligt have en anden mening; Paris er den smukkeste by i verden! Selv på en regnvejrsdag er byernes by storslået. For mig er Paris ikke blot hjem for nogle af verdens mest ikoniske seværdigheder – det er også her, mange af mine barndomsminder gemmer sig, og gensynsglæden er lige stor hver gang. Her har jeg samlet nogle af mine personlige favoritoplevelser i Paris – såvel kendte som ukendte – der egner sig både til individuelle rejser men også firmarejser.


 

1) Hôtel de Sèvres

Når jeg er i Paris, bor jeg altid på Hôtel de Sèvres. Det var i tidernes morgen et familiedrevet 3-stjernet hotel, som har formået at bibeholde den intime stemning og nogle priser, som er til at komme efter. Værelserne er ikke store, men hvem skal også opholde sig her, når de endelig er i Paris? Det ligger lige i smørhullet i Latiner-kvarteret, hvor shopping og hyggelige cafebesøg er et must.

 

 

2) Stormagasinet Le Bon Marché

Det kendte stormagasin Le Bon Marché ligger blot 5 minutters gang fra hotellet og er altid et besøg værd – om ikke andet for at se deres fantastiske udstillingsvinduer. På gåturen derhen passerer man desuden Square Boucicaut, hvor mange lokale nyder den grønne oase – her får man en tydelig fornemmelse af, at byen emmer af liv.

Square Boucicaut er især et særligt sted for mig, fordi jeg som barn tilbragte meget tid netop her.

 

 

3) Gallericrawl

Det 6. arrondissement, hvor École des Beaux Arts har hjemme, byder på utallige små kunstgallerier, som jeg blev helt fortryllet af fra barnsben. En ”gallericrawl” er en af de bedste gratis oplevelser, man kan få i Paris.

 

4) Rodin-museet

… har altid været en af mine klare favoritter. Skulpturhaven er et lille paradis for sig selv og er et perfekt åndehul til en firmagrupperejse på farten i Byernes By.

5) Jardin du Luxembourg

Et must for mig hver gang jeg er i Paris, er en gåtur i Luxembourg-haven. Cheesy, I know, men det er her, man stadig kan se de lokale. Det er her de gamle læser avis eller spiller pétanque, og forelskede par går hånd i hånd. Derudover er det det bedste sted i verden at kigge på mennesker.

Først når jeg sidder her, føler jeg, at jeg er i Paris! Er I af sted en mindre gruppe, kan I slippe jeres indre barn løs og leje de små motordrevet sejlbåde, som futter rundt i Luco-springvandet… En aktivitet, som har begejstret børn i alle aldre (jeg selv inkluderet) i små 136 år.

6) Frokost på La Coupole

Denne legendariske restaurant, som har hjemme i kunstnerkvarteret Montparnasse, var et populært mødested for kunstnere som Dali, Picasso og Giacometti. Selv har jeg hørt talrige historier fra min far, som var stamkunde på La Coupole. Når jeg spiser her, kan jeg se Giacometti for mig sidde og tegne på sin papirsdug, som ejeren med vilje lagde på hans bord – og modsat af hvad der ellers står på deres hjemmeside, kan min far fortælle, at han ikke tog alt han tegnede med, men brugte det som betaling af regningen i stedet for. Disse røverhistorier gør stedet særligt for mig.

 

7) Sejltur i Bateaux Mouche-båd

En sejltur på Seinen er altid en oplevelse værd. Tag en tur i de ikoniske Bateaux Mouche-både, som man aldrig bliver træt af, og skal kollegaerne imponeres, kan man også spise en dejlig middag ombord og nyde ”Paris by night”.

8) Bydelen Le Marais

En del af Paris, der har rigtig meget at byde på, er Le Marais – også kendt som det jødiske kvarter. Denne bydel er både rig på arkitektur, små specialforretninger og hyggelige cafeer.  Det er også her, at I kan komme hinanden nærmere ved at tage et fransk bagekursus på La Cuisine Paris, hvor I kan lære at lave de fine små macarons, sprøde croissanter eller lækre baguettes.

 

9) Konferencer i Musée des Arts Décoratifs

Musee des Arts Décoratifs på Rue de Rivoli er et fantastisk sted med en skøn steming – oplagt til at afholde konferencer. En fantastisk bygning med en spændende udstilling, der omfavner både mode, møbler og grafisk design. Her jeg blevet slæbt rundt mange gange som barn, og jeg har alle intentioner om også at slæbe mine børn med ved næste besøg.

 

10) Maxim’s Restaurant

Når dagen er omme, og sulten melder sig, er Maxim’s Restaurant det ideelle valg, hvis I søger noget elegant. Denne smukke restaurant har været åben siden 1893 og er helt unik med sit smukke art nouveau décor og emmer af ”star quality”.

Det var her, at man i 50’erne kunne støde ind i Cary Grant og Aristoteles Onassis, i 70’erne Brigitte Bardot og Pierre Cardin, og hvis du er heldig, kan du i dag gnide albuer med Lady Gaga eller en af de kongelige fra Monaco, og så er maden selvfølgelig i top.

Kunne du og dine kollegaer tænke jer at opleve Paris på en firmarejse? Lad os kontakte jer!