Kør selv-ferier er den ultimative følelse af frihed – intet er planlagt, og alt er muligt. Det er bare dig og dine medpassagerer, der skal blive enige om, hvor turen skal gå hen. Vi har samlet 10 gode råd, som vi er ret sikre på, vil gøre jeres rejse bedre.


1. Skru ned for forberedelserne
Som udgangspunkt er forberedelse altid en god ide – og i mange tilfælde en nødvendighed. Især hvis du skal besøge naturområder eller små byer med få hoteller. Men med det sagt, så giver kør selv-ferier oftest lidt ekstra tid, og det kan man med fordel udnytte til at udforske destinationerne på egen hånd uden at have planlagt for mange aktiviteter eller for stramt et dagsprogram. På den måde kan du lade dig drage mod de seværdigheder, som du selv har lyst til, frem for en guidebog, der fortæller dig, hvad du skal opleve.

2. Tag en cd med
Selvom det måske kan lyde lidt sjovt, og for nogle gammeldags, så kan det være en god ide at medbringe en cd. Og det skal helst være en cd, som du ved, at du kan holde ud at høre på i mange dage i træk uden at skifte nummer. En skønne dag, mange måneder senere, vil du tage dig selv i at mindes din kør selv-ferie, når en af sangene kommer på i supermarkedet, på tv eller hos nogle venner.

3. Medbring et ægte landkort
En GPS er utvivlsomt det smarteste redskab til at finde vej, men der er virkelig også en charme over et rigtigt landkort. Notér jeres rute undervejs, og placer det på opslagstavlen, når I kommer hjem. Det vil forhåbentlig vække gode minder!

4. Pak kun det nødvendige
Når du er afsted på en kør selv-ferie, kan du nøjes med at pakke det, du rent faktisk får brug for. Du vil nemlig meget sandsynligt få brug for pladsen, når du skal hjem med alverdens lokale delikatesser og souvenirs.

5. Find ”verdens største” i hver by
Hvis der er noget, der kan give sjove oplevelser at undersøge inden afrejse, så er det de steder, der påstår at have verdens største version af et eller andet som f.eks. være verdens største artiskok i Californien, verdens største gyngestol i Illinois eller verdens største brandhane i Texas – der er flere, end du sikkert tror, og det er altid sjovt at have et billede af ”verdens største”.

6. Hav kontanter på dig
Vejafgifter er umulige at undgå, og derfor kan det være en god ide at have kontanter på sig, så man kan betale med det samme og på den måde undgå at komme hjem til en stor, uventet regning.

7. Følg de sjove skilte på vejen
I vil formentlig komme forbi mange små skilte ud til de mindre veje, hvor man kan besøge små gårdbutikker eller kunsthåndværkere. Husk at dreje af – det er som oftest omvejen værd.

8. Find på gode lege til bilturen
Kom uden om spørgsmål som ”Hvornår er vi der?” fra bagsædet med gode lege. Her kan ”20 spørgsmål til professoren”, ”Gæt en sang” eller ”Gruppefortælling” anbefales. Alternativt kan I tælle, hvor mange røde køretøjer I ser de næste 5 minutter – kun fantasien sætter grænser!

9. Spørg en lokal om spisesteder
Langt de fleste gange vil en lokal person kunne vise jer et bedre og billigere spisested, end det I på forhånd havde udset jer, eller som guidebogen anbefaler.

 

10. Begræns opkald til Danmark
At tage på kør selv-ferie handler for mange om at være impulsiv og fri. Men det handler også om at være sammen med sine rejsekammerater på en speciel og eksklusiv måde. Time efter time bruger I på vejen med hinanden som selskab og underholdning, og selvom det kan være fristende at ringe hjem og få et afbræk fra situationen, så er det kvalitetstid, I ikke får igen.

Er du interesseret i at komme på kør selv-ferie? Så kan du læse mere her