Du kender det måske? Du står om aftenen, inden du skal ud at rejse, og pakker din håndbagage. Hvad får du brug for på rejsen? Der er jo kun plads til det allermest nødvendige… Her er et bud på 10 uundværlige rejsegadgets. De er alle til at komme i nærheden af prismæssigt, de fylder ikke så meget, og så er der lidt for enhver smag – uanset om du skal på en forlænget weekend i New York, på strandferie i Thailand eller måske på vandretur i Islands smukke natur. Læs med og find dit næste rejsegadget.


1. Nakkepude

En nakkepude kan være guld værd bl.a. på længere flyture, men også i bilen fra sted til sted. En nakkepude er derfor rigtig god at medbringe på din ferie, så du undgår at komme frem med ondt i nakken eller spændingshovedpine, fordi du har sovet i en forkert stilling. Der findes efterhånden rigtig mange forskellige typer lige fra den traditionelle u-form til de oppustelige og de mere moderne udgaver som f.eks. ligner et halstørklæde, der har indbygget sidestøtte eller måske en lille lomme til din mobiltelefon.

2. Powerbank

Mange bruger sin mobiltelefon både som kamera, kort og notesbog på ferien. Derfor er der næsten ikke noget værre, end når ens telefon løber tør for strøm midt på dagen. Dette lille problem er dog let at komme til livs med rejsegadget nummer 2 – en bærbar oplader også kaldet en powerbank.

Powerbanks kommer i alle størrelser og former og er generelt rigtig praktiske at have med på rejsen. Du kan få mange forskellige powerbanks med hver sin kapacitet. Det er derfor en god ide at overveje, om du ønsker en diskret powerbank, der kan lade din telefon op én gang, eller om du hellere vil ofre lidt af bekvemmeligheden og i stedet have nok strøm til at lade din telefon op adskillelige gange.

3. Læselampe

Underholdning kan være med til at gøre en lang flyrejse kortere… Eller det kan i hvert fald føles sådan. Derfor er en god bog altid dejligt at have med på sin rejse, men ofte er belysningen ikke optimal. Det kan også være, at du gerne vil læse din bog på flyet, men ikke vil forstyrre sidemanden med flyets loftslamper, og dér er en mini læselampe god at have. Den lille lampe fylder ingenting i håndbagagen og kan let klipses fast på bogen – sådan kan du læse din bog hvor som helst og når som helst.

4. Selfiestick

Feriebilleder er altid dejligt at have og gode til at minde én om de skønne oplevelser, man havde på sin ferie. Vi kender dog alle det med at komme hjem fra en ferie og opdage, at kameraets ejermand stort set ikke er på et eneste af billederne, og det er jo lidt ærgerligt. Her kommer selfiestangen ind i billedet, for selvfølgelig skulle den være med på listen over uundværlige rejsegadgets. Selfiestangen sikrer, at I alle kan være med på feriebillederne, og så fylder den ikke meget i hverken håndbagagen eller rygsækken.

5. Pengekat

Når man er på ferie, har man ofte en større mængde kontanter med – særligt hvis rejsemålet ikke benytter sig af betalingskort. Derfor gælder det selvfølgelig om at gøre det så besværligt som muligt for lommetyve, og der kan et godt mavebælte eller en skjult pengekat passe godt på dine værdier på farten. Er du ikke så meget til den slags fås nu også nyere modeller af håndtasker, der bl.a. har stålwirer i remmen, så den ikke kan skæres over. Disse praktiske tasker er typisk også vandtætte, og så ligner de en helt normal håndtaske.

 

6. Kuffertmærke

Et kuffertmærke kan først og fremmest hjælpe personalet i lufthavnen til at finde frem til dig, hvis din bagage skulle blive væk, men det kan samtidig også hjælpe dig selv til at finde din kuffert i mængden. Det kan ofte være svært at lokalisere sin kuffert på båndet mellem de mange andre, men med et flot kuffertmærke kan du let finde frem til netop din.

7. Håndsprit

En håndsprit er uundværlig på enhver rejse, fordi den er effektiv mod bakterier, svampe og forskellige typer virus. Ofte vil man finde sig selv i en situation, hvor man f.eks. skal spise et måltid men ikke har mulighed for at vaske hænder inden, og der kan en håndsprit redde lidt. En anden situation, hvor en håndsprit kan være brugbar, er ombord på flyet eller i lufthavnen, hvor mange mennesker (og bakterier) er tæt sammen – her kan det være rart at kunne spritte hænderne af nu og da.

8. Rejseflasker

Få alle dine livsvigtige skøn- og sundhedsprodukter med dig på farten i små rejseflasker. Skal du på en kortere rejse, hvor du kun har håndbagage med, kan det være rart stadig at kunne medbringe toiletsager på turen, men også på en længere rejse kan de små flasker vise sig at være praktiske. Sådan kan du f.eks. have lidt håndcreme med i håndbagagen til brug på flyet. Når du er fremme på destinationen, er de også perfekte at fylde med solcreme og tage med i håndtasken på dagsturene.

 

9. Ørepropper

Ørepropper er også essentielle at medbringe på sin ferie. For det første er de rare at have på destinationen, hvis der f.eks. skulle vise sig at være lidt larm fra gaden, og for det andet er de gode at have med på flyrejsen. Sørg for at anskaffe dig et par, som også kan hjælpe til at udligne trykændringer. Mange apoteker udbyder specielle “rejseørepropper”, hvor ventilen i ørepropperne bidrager til at udligne trykforskellen, og så dæmper de også baggrundsstøj (f.eks. maskinlarm på flyrejsen).

 

10. Bagagevægt

En bagagevægt kan vise sig at være særdeles brugbar, hvis man har det med at købe lidt ind på sin rejse – for hvad vejer din kuffert mon nu? En bagagevægt fylder ikke meget, og så vejer den ingenting. Derfor er den perfekt at medbringe på sin rejse, så du på destinationen også har mulighed for at tjekke, om din bagage stadig overholder flyselskabernes vægtkrav.