Beliggende i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Skotland, Island og Norge er Færøerne, der består af i alt 18 øer. Øerne er af vulkansk oprindelse og kun adskilt af smalle fjorde. Hvis man ligger øerne sammen, vil de kunne ligge inden for arealet af Sjælland. Men hvorfor valfarter turister til denne lille, nordatlantiske ø? Læs med her og find svaret.


  • Rå og uspoleret natur

Er du naturelsker? Så er Færøerne  noget for dig. Landets enestående natur imponerer enhver besøgende med kæmpe formationer af høje klipper, grotter, kløfter og brænding, der kan opleves både til lands og til vands.

Udforsk Klæmingsgjógv, Álvastakkur og Álvagjógv omkring Torshavn. I det nordlige af Eysturoys finder du stenformationerne ”Kæmpen og Kællingen” samt Færøernes højeste fjeld, Slættaratindur, der er i alt 882 meter høj. Sejl langs stejle klippevægge og gennem mørke grotter og smalle passager i Vestmanna, mens kun lyden af fugleskrig kan høres. Er du heldig, kan du også opleve nordlys, hvilket primært ses i vintermånederne, når mørket falder på.

  • Flyv grønt med Atlantic Airways

Start din rejse til Færøerne i flyet med Færøernes nationale luftfartsselskab Atlantic Airways, der som det eneste flyselskab i Europa bruger en satellitbaseret teknologi RNO AR 0.1, som gør det muligt at navigere uden om meget turbulens og derved også reducere C02-udslippet på rejsen. Desuden får Atlantic Airways to nye Airbus 320neo fly, der forbrænder 15-20 % mindre!

  •  Verdens mindste hovedstad, Tórshavn

Oplev verdens mindste hovedstad, der trods sin størrelse har en del at tilbyde. Først og fremmest har byen en unik placering ved foden af fjeldet med en storslåede udsigt over øen, Nólsoy. Små huse, græstage og smalle stræder præger den gamle bydel, også kaldet ”á Reyni”. Få muligheden for at udforske stedet, hvor verdens ældste parlament har holdt til og se fortet Skansin. I dag blomstrer kulturlivet i Tórshavn med både koncerter, teaterforestillinger og udstillinger for enhver smag.

  • Et ægte dyreparadis

Foruden fårene er Færøerne er et rent dyreparadis, når det kommer til livet omkring havet. På en mini-krydstogt har du mulighed for at hilse på nysgerrige sæler, se imponerende fuglefjelde og er du heldig, kan du også møde en hval – alt sammen i naturskønne omgivelser.

Ønsker du blot at udforske fugleparadiset, bør du besøge øen Mykines. Her lever de fascinerende søpapegøjer samt sulen, der er Færøernes største fugl.

  • Spændende kulturarv

    Færøerne rummer en stærk og spændende kulturarv, hvilket er ukendt for mange. Dyk ned i en kultur, der byder på en gæstfri befolkning, musikfestivaller, fremragende spisetider og en interessant historie.

    På sagaøen Sandoy kan du opleve det traditionsbundne Færøerne med et besøg ved den gamle højborg Kirkjubøur, der grundet tidernes morgen som bispesæde er landets vigtigste historiske sted. Se også verdens ældste tømmerhus, Olav’s Kirke fra 1200-tallet og Skt. Magnus katedralen. Er du til nordisk mytologi, kan du udforske vikingudgravningerne i Kvívík.

Er du interesseret i at komme til Færøerne? Se vores aktuelle rejsetilbud her.