Den 4 kilometer lange og 800 meter brede park er at betragte som New Yorks pusterum. Det er her, at millionbyens indbyggere om søndagen smider sig på et tæppe, kaster med frisbee, hopper i løbeskoene eller lufter hunden. Og selvom parken hvert år får besøg af op mod 25 millioner mennesker, er det fortsat et sted at søge i ly og finde sig et fredeligt spot i den ellers hektiske og energiske storby.


Central Park, der ligger midt på Manhattan i New York, kan dateres tilbage til 1857, hvor landskabsarkitekter nøje planlagde og udarbejdede parken uden tilfældigheder. I den grønne park med de høje træer og tætte buske er der anlagt kunstige søer, lange vandrestier, to skøjtebaner, et naturreservat, områder beregnet til sportsgrene og legepladser.

Og uanset, om du tidligere har været i New York og Central Park, eller stadigvæk har oplevelsen til gode, kan du blive klogere på, hvilke attraktioner og oplevelser, den verdensberømte park gemmer på – udover at være det grønne åndehul blandt de mange skyskrabere.

Overrask med lækker picnic

Er der en særlig anledning, eller har du lyst til en ekstraordinær og personlig oplevelse i Central Park, kan du forudbestille den mest hyggelige picnic hos Perfect Picnic, hvor der er sørget for alt. Når du og din(e) gæst(er) ankommer til det aftalte spot i Central Park, vil der være dækket op med rødternet tæppe, puder, salat, sandwich, drikkevarer, flutes og service.

En skøn og fredelig frokost – udover det sædvanlige.

Steder at mindes de store kunstnere

På trods af at landskabsarkitekterne havde et ønske om, at Central Park ikke skulle være en park fuld af skulpturer, har 29 af slagsen alligevel fundet plads i den verdensberømte park. Heriblandt findes selveste H.C Andersen, der sidder og læser Den Grimme Ælling på en bænk vest for Conservatory-søen på 74th Street nær Fifth Avenue.

Befinder du dig nord for Conservatory-søen ved East 74th Street, finder du endnu en eventyrlig statue, der tager dig tilbage til barndommens land. En over 3 meter høj statue af Alice i Eventyrland, der sidder på store paddehatte i selskab af Mad Hatter og White Rabbit pryder området. Her kan børn i alle aldre kravle, klatre og røre ved bronzeskulpturen, så den på naturlig vis pudses blank.

I Central Park mellem 71st og 74th Streets finder du området Strawberry Fields, der er dedikeret til John Lennon og opkaldt efter Lennon/McCartney-sangen ”Strawberry Fields Forever”. I midten af Strawberry Fields finder du det ikoniske Imagine-sted, hvor fliser er lagt i en ring med teksten ”Imagine” som en hyldest til hans hit af samme navn.

Eventyrslottet Belvedere Castle

Har du ikke fået nok af eventyrlige seværdigheder, kan du lægge vejen forbi Belvedere Castle, der med tårne og udsmykninger ligner et ægte slot fra eventyrerne. Bag de tykke setnmure gemmer sig Central Park Learning Center og Nature Observatory, hvor der er skiftende udstillinger om natur- og dyreliv i parken. Desuden får du den bedste udsigt over Central Park fra udsigtstårnet på taget.

Stå på skøjter

Er du på besøg i New York i de kolde vintermåneder, er det oplagt at stå på skøjter ved Wollman Rink/ Trump Rink i Central Park. Og selvom du måske tænker, at skøjteløb ikke lige er dig, så vil du utvivlsomt have det sjovt, få farve i kinder og få følelsen af at være med i en amerikansk film. Om ikke andet, så gør det for at have prøvet det!

Ro, ro, ro din båd

På de lune dage kan man finde et romantisk og fredfyldt spot på Central Park Lake, hvor man fra Loeb Boathouse, der ligger midt i parken, kan leje små robåde. Stik afsted på en dejlig sejltur og udforsk søen og den smukke Bow Bridge.