Holder du af at drage afsted med golfkøllerne over skulderen, men du er i tvivl om, hvor turen skal gå hen? Hvad er forskellen på banerne, og hvad kan de forskellige destinationer? Læs med her og find ud af, hvor du og dine golfkøller skal hen.


golfbaner i Danmark

Men alligevel kan vi godt længes efter nye udfordringer og et andet miljø, når vi står og svinger golfkøllerne. Vi har derfor samlet en oversigt over fem forskellige golfdestinationer, der er et oplagt afbræk fra banerne herhjemme.

Paradis i Det Indiske Ocean

Midt i Det Indiske Ocean ligger Mauritius – et golfparadis uden lige. Blandt hvide sandstrande, turkisblåt hav og en fredlig atmosfære er attraktive golfbaner. Banerne reflekterer den tropiske natur, og du kan således forvente et kuperet og varieret terræn farvet af den grønne natur.

Ud til kysten er nogle af de mest populære golfbaner såsom The Legend og The Links ved Belle Mare Plage, mens den nyere golfbane Le Golf du Château ved Le Telfair helt sikkert også er en runde værd.

Smukt og unikt i Asien

Asien er en destination med mange muligheder, også når det angår golfbaner. Her får du for alvor lov til at opleve noget nyt og anderledes i en interessant kombination af golf, kultur og natur.

Bali finder du en bred vifte af forskellige golfbaner, heriblandt nogle af Asiens bedste. Med udsigt over havet ligger Le Meridien Nirwana golfbane designet af Greg Norman, mens den ældste af banerne, Bali Handara Kosaido Country Club, er placeret i bjergene. Det smukke ved øen er afspejlet i banerne, hvilket gør det til en unik oplevelse at spille golf på Bali.

Et andet sted i nærheden tilbyder Thailand nogle af de smukkeste golfbaner i Sydøstasien, men også nogle af de mest udfordrende med blinde slag og enorme bunkere. Mens Jack Nicklaus har designet både Summit Windmill og Mission Hills Golf Club Phuket, står fem gange British Open-mesteren Peter Thompson bag designet af Royal Chiangmai Golf Resorts golfbane. Tag blandt andet til Hua Hin og spil på de 10 omkringliggende baner, hvor flere er i verdensklasse standard.

Året rundt i Afrika

Med blot få timers tranport har du mulighed for at spille golf i Afrika. Marokko gemmer nemlig på gode baner og et stabilt klima – to faktorer, der sikrer en optimal golfoplevelse året rundt. Spil på grønne fairways blandt eksotisk flora, der gør banerne både unikke og udfordrende.

En golftur til Marokko er således en oplagt måde at tage forskud på golfsæsonen til alle, der holder af at spille golf. Nærområdet omkring Agadir er især attraktivt. Her finder du Golf du Soleil designet af Fernando Mueller og Gerard Courbin samt Golf de l’Ocean. Mens nogle af banerne henvender sig til de mere garvet spillere, er andre baner til alle niveauer.

Golf og afslapning i Caribien

Mens bolden slås afsted, står du midt på Den Dominikanske Republik, der opfylder drømmen om at spille golf på en bounty-ø. En destination, der er oplagt til par, der ønsker at kombinere golf med afslapning på pulverhvide sandstrande.

Området Punta Cana er blandt verdens bedste golfdestinationer, mens de mest kendte baner er La Cana og Cap Cana. Derudover er der i de seneste år kommet flere baner til med designere som Pete Dye, Jack Nicklaus, Tom Fazio og Nick Faldo.

Ude godt men ‘tæt på hjem’ bedst

Flere europæiske lande tilbyder et hav af attraktive golfbaner, og du behøver derfor ikke rejse langt, hvis du ønsker at udfordre dig selv på nye baner i et nyt og anderledes miljø. I Europa finder du alt fra et varmere klima til imponerende naturomgivelser foruden nogle af de bedste golfbaner, hvor berømte designere står bag. Vælg mellem flere forskellige lande.

Spanien er det land med størst diversitet med alt fra bjerg- til kystbaner. Prøv La Manga, der er kåret som Europas bedste golfbane, eller spil på PGA Catalunya, som er en del af Europaturen. Luft golfkøllerne i Portugal, hvor du det meste af året er garanteret solskinsdage og lave priser. Det gælder også Tyrkiet, som dertil tilbyder overnatning på luksuriøse hoteller. Snyd heller ikke dig selv for at prøve golfbanerne i Tyskand, Frankrig, Cypern og Italien.