Smukke, californiske San Francisco er en stemningsfyldt kystby med masser af oplevelsesmuligheder. Også hvis I kun er på et stopover på vejen til andre spændende destinationer.

Her er vores 5 forslag til, hvordan I bedst bruger 48 timer i San Francisco, også som børnefamilie.


1. Pier 39 og Fishermans Wharf

Det er nok det område i San Francisco, hvor flest turister samles, og det med god grund, for det er hyggeligt, fyldt med fristelser i form af restauranter med god mad, desserter og butikker med alskens tøj, ting og anden habengut. Her kan I se de mange søløver, der dovent soler sig ved Pier 39. Det er oplagt at spise frokost eller aftensmad her, særligt en af de lokale fiskeretter.

2. Køretur med sporvogn

Det er en klassiker og et kæmpe hit hos børnene. Man kører gennem byen og oplever både vognen med fuld fart ned af bakkerne, og når den skal kæmpe lidt mere for at klare turen opad. Sporvognene kører ad to ruter i byen, og det er oplagt at tage den ned til havneområdet. Vil du køre med sporvogn i San Francisco?

3. Morgenmad – American Style

Når I endelig er i San Francisco, må I ikke gå glip af morgenmad på ægte amerikansk maner. Spis morgenmad på en af de mange diners i byen, hvor I kan få både pandekager og æg på alle tænkelige måder. På de mest populære skal I være tidligt ude, hvis I vil undgå at stå i kø (hvilket ikke altid er så sjovt med små børn). Så hvis I er friske, kan I prøve f.eks. Pinecrest Diner på Geary Street. Er I til gengæld helt vilde med pandekager, må I hellere tage på Honey Honey på Post Street, som har crepes i alle afskygninger

4. Gå en tur i Chinatown

Tæt på Union Square ligger China Town, som er den ældste af sin slag i Nordamerika, og den spreder sig over hele 24 gader. Den officielle indgang ved Dragon’s Gate ligger hvor Bush Street møder Grant Avenue, og sidstnævnte er hovedgaden i området, hvor I kan shoppe kinesisk i alle afskygninger – fra små vifter til store dragestatuer i de mange butikker. Vil I opleve den mere autentiske del, kan det anbefales at gå ad den parallelle gade Stockton Street. Det er her de lokale handler, og hvor madmarkederne rummer nogle helt andre produkter end de amerikanske supermarkeder.

5. Golden Gate Bridge

Selvfølgelig skal I se Golden Gate Bridge, når I er i San Francisco. Måske har I set den fra toppen af Twin Peaks eller fra havneområdet, men hvis I er i egen bil, kan det kun anbefales at køre en tur over broen og op til Golden Gate Vista Point på den nordlige side af broen. Her får I en virkelig flot udsigt til broen og byen.

Hvor skal I bo?

Vi har boet to nættter på The Warwick San Francisco, som er et dejligt boutique hotel beliggende i hjertet af San Francisco nær Union Square. Vi anbefaler at I bestiller et CityPASS, som giver 3-dages fri kørsel med sporvogne og busser, adgang til California Academy of Sciences og Aquarium of the Bay samt til  Exploratorium eller San Francisco Museum of Modern Art og derudover en tur med Blue & Gold Fleet Bay Ferry.
Bestil CityPASS sammen med jeres rejse til San Francisco.