Vores Islandsekspert Merete er ubetinget vores stærkeste kort på hånden, når det kommer til insider-viden om Island. Her giver hun nogle af sine bedste tips til aktiviteter på Island.


Må vi præsentere …

Profil Rejsers Islandsekspert, Merete, faldt pladask for den spektakulære vulkanø, da hun som 17-årig flyttede derop i en længere periode. Siden hen har hun besøgt Island utallige gange, og er helt vild med de mange varme kilder og islændinges ukuelige mod og positive tilgang til tilværelsen. Du kan altid regne med de bedste tips og tricks til Island fra Merete.

Merete på en af hendes mange rejser til Island
Buggy Adventure på Island

Fuld fart med Buggy Adventure

Er der noget, som islændingene selv elsker, så er det fart og kræfter. Derfor er Buggy Adventure blevet et hit for dem, der elsker hestekræfter og som vil opleve den islandske natur på heftig vis. To og to i én buggy og godt spændt fast med hjelm og udstyr går det over stok og sten gennem åer, mudder og grus, og efter en sjov dag med fuld fart har I også set nye sider af den islandske natur. Læs priser, aldersgrænse mm. her.

Island indefra – oplev en lavagrotte

Blot en halv times kørsel fra Reykjavik findes en af Islands længste lavagrotter ved navn Raufarholshellir skabt for omkring 5200 år siden. 15 meter under jorden bevæger du dig i et råt lavalandskab i en lang grotte, der faktisk er mere end 1300 meter lang. Mellem de flotte klippelignende lavapartier findes der store huller i lavaen, der giver direkte lys og luft ovenfra, som skaber et smukt farvespil. En fuldstændig fantastisk naturoplevelse! Læs mere om denne udflugt her.

Gør som islændingene – hop i Secret Lagoon

Bad som de gamle islændinge og hop i Secret Lagoon, der er en naturlig, varm kilde i byen Fludir. Faktisk er dette svømmebad blandt Islands ældste, naturlige svømmebade. Den 38-40 graders varme kilde holdes konstant varm af en lille aktiv gejser ved siden af lagunen. Så uanset om du er her om sommeren eller vinteren, kan du altid slappe af i denne naturligt, varme kilde. Island er kendt for sine varme kilder, og her får du den helt originale oplevelse. Læs mere om Secret Lagoon her.

Secret Lagoon på Island
Vulkanen Askja på Island

Askja – et fascinerende vulkankrater

Midt i Islands rå og barske højland finder du vulkanen Askja, der har et kæmpe krater skabt af et vulkanudbrud i 1875. Krateret har en diameter på 5 km, der siger lidt om, hvilke naturkræfter, der er på spil! Lige ved siden af findes Viti, der er et mindre krater med klart, blåt og varmt vand. Island byder på mange vulkaner at besøge, og alle er de fascinerende, men Askjas store kratersø gør denne vulkan særlig speciel. Samtidig er det en perfekt chance for at opleve det islandske højland, kløfter, fjelde og elve krydses. Vil du opleve Askja? Find mere information her.

Sejltur på gletsjerlagunen Fjallsálon

Sejl i gletsjerlagunen Fjallsálon

Tag på en eventyrlig sejltur til gletsjerlagunen Fjallsálon og udforsk de spektakulære islandskaber langs sydkysten. På kanten af en terrængående ribboat iført god, varm jakke og redningsvest kan du opleve landskaberne fra første række og mærke vinden, se konturerne i isen og ikke mindst nyde udsigten til Islands højeste punkt Hvannadalshnúkur, der er godt 2000 meter højt. Udflugten giver dig mulighed for at komme helt tæt på gletsjeren og de farverige isfjelde, der flyder rundt. Læs mere om denne udflugt her.

Istunnel på Langjökull

Èn af vores mest populære udflugter i Island er en guidet gåtur i istunnelen på Langjökull. Udflugten begynder ved gletsjerkanten, hvor en 8-hjulet monstertruck kører jer et par kilometer op på Islands næststørste gletsjer, hvorefter et iseventyr uden sammenligning begynder! Under gletsjeren kommer I ind i den 400 meter lange istunnel med de smukkeste farvesammensætninger af blå og hvid. Læs mere om istunnelen på Langjökull her.

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er blandt vores mest populære udflugter, og er et must for enhver, der besøger Island for første gang. Den Blå Lagune består af turkisblå damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, der konstant holder en temperatur på 37-39 grader. Omgivet af lavasten og sorte sandstrande er det ikke blot en skøn oplevelse at træde i det varme vand, men også en utrolig smuk oplevelse – uanset vejr og årstid. Læs mere om Den Blå Lagune her.

Husk at bestille i god tid, hvis du vil opleve Den Blå Lagune!

 

Hest på Island

Se alle de andre udflugter på Island

Vi har et hav af udflugter på Island, som du finder her.

Er du interesseret i nogle af udflugterne, eller vil du høre mere om, hvordan en rejse til Island kunne se ud for dig, så skriv til ferie@profilrejser.dk eller ring på 77 33 55 00.