Aruba – bare navnet får én til at sige arrrrriiiiiiba, og man kan nærmest se sig selv danse i hulaskørt i strandkanten. Og faktisk er det heller ikke så langt fra virkeligheden. Aruba opfylder nemlig drømmen om en ægte caribisk paradisø med et særligt historisk twist.


Aruba, Jamaica, oh I want to take ya … synger Beach Boys i sangen Kokomo, og der er da også en ganske god grund til, at det ikoniske boyband vil tage til Aruba. Udover at være en ægte paradisø med lange, hvide sandstrande, svajende palmer og turkisblåt hav, gemmer øen på en historie, der giver en helt særlig atmosfære. En historie, der er præget af et tidligere europæisk herredømme, nærmere bestemt spansk og senest hollandsk, inden Aruba i 1986 udskiltes som et selvstyrende område.

Aruba året rundt

Aruba ligger ud for Venezuelas kyst, og er en del af ABC-øerne, hvor også Bonaire og Curacao hører under. Med 3 ugentlige afgange direkte fra Amsterdam, er der gode muligheder for at komme til denne paradisø i Caribien. Derudover er Aruba beliggende i læ af Venezuelas kyst, hvilket gør det til et attraktivt sted at tage til året rundt – her er der ingen orkansæson som i det øvrige Caribien.

Et møde med Europa i Caribien

Den hollandske og europæiske indflydelse er til stede allevegne, og nogle gange i sammenhænge, hvor du måske ikke direkte kan udpege på det, men blot fornemmer en atmosfære og mentalitet, der virker ejendommelig. Det kan  være måden restauranterne er indrettet på, den service og gæstfrihed man oplever på hotellerne, eller det kan være de lokales udseende, der bedst beskrives som en god blanding mellem europæisk og caribisk, og som du kun bemærker, når du er opmærksom på det. Atmosfæren og de hyggelige gader med farverige bygninger i kombination med de uendeligt smukke strande og det turkisblå hav er således med til at skabe et feriemål, hvor man føler sig uendeligt godt tilpas og bare slapper af.

Gå langs Emmastraat og Schelpstraat

At Aruba har tilhørt de Nederlandske Antiller fra 1845-1986 har sat sine spor i alt fra madtraditioner til arkitektur samt mentaliteten blandt de ca. 100.000 indbyggere. Særligt i øens hovedstad Oranjestad vil du opleve den hollandske indflydelse med gadenavne som Emmastraat og Schelpstraat samt de mange små, farverige bygninger, der emmer af hollandsk byggestil.

One happy island

Hos de indfødte på Aruba hersker en selvforståelse præget af en europæisk forhistorie, der betyder, at lokalbefolkningen fremstår særligt nærværende og stolte af deres fine paradisø. En selvforståelse, der meget vel er rundet af deres kamp for uafhængighed og selvstændighed, og som har ført dem til deres eget varemærke ”One happy island”, som fortsat lægger sig tæt op ad den laid back og festlige stemning, som Caribien er kendt for. På den måde opleves Aruba som et land i krydsfeltet mellem caribisk skønhed og europæisk historie, og opnår derfor høj status som feriedestination for rigtigt mange mennesker verden over. Og ærlig talt, så forstår vi det godt!

Varieret landskab

Aruba tilbyder hvide sandstrande, svajende palmer og fantastisk klart havvand at svømme i, der gør øen til en perfekt badeferiedestination. Derudover er øens landskab alsidigt, idet nordkysten af øen er præget af klipper og høje bølger – perfekt til kite- og windsurfere, hvor syd- og vestkysten udgøres af strande og roligt havvand. Hvis du gerne vil på en eksotisk badeferie med en spændende kulturhistorie, skal du klart overveje Aruba.