Er du i dit rette element, når snorklen er i munden og svømmefødderne på? Du er fascineret af livet under vandoverfladen og kan ikke få nok af havet? Tag til Aruba og dyk ned i en bred pallette af denne verden.


Beliggende i Det Caribiske Hav 45 kilometer ud fra Venezuelas kyst er den eksotiske ø Aruba – en ø, der består af hvide sandstrande omgivet af det klareste, azurblå hav, hvor du møder lyserøde flamingoer og får lov at mærke, hvad det vil sige at slappe fuldstændig af.

Hvad du ikke kan se med det blotte øje er, at Aruba også gemmer på et paradis af snorklingssteder, der er blandt de allerbedste i Caribien.

Let tilgængeligt og usædvanligt smukke er nogle af nøgleordene bag disse snorklingssteder – steder der nås enten fra øens fine sandstrande eller rustikke klipper. Gå fra stranden eller tag springet fra klipperne og hop ned i en verden af forunderlige farver med alt fra unikke koraller til tropiske fisk.

Aruba er ca. 180 km2 stor med strande til nord, syd, øst og vest. Dog er strandene til nordvest især attraktive, og det er også her, at de fleste af strandene ligger. Vi har været på udkig og sammensat en oversigt over de 4 snorklingssteder, der er vores favoritter på vestkysten.

Profil Rejser, Rosenørns Allé 29, 1970 Frederiksberg C

Her bor vi

Klart vand og sandbund

Øens nordligste strand er Arashi Beach, hvor klart vand og sandbund gør snorkling til en let leg og er oplagt til begyndere. Her er god sigtbarhed til at iagttage de mange små, farverige fisk og indimellem få større, mens det lave vand gør det muligt at komme helt tæt på.

Bemærk – der er ingen snorkeludlejning i nærheden, hvilket betyder, at du skal medbringe dit eget udstyr. Dog er stranden let tilgængelig med offentlig transport og har en stor parkeringsplads. På selve stranden er der skygge i form af små hytter, mens det er muligt at spise på den nærliggende restaurant Faro Blanco.

Koraller og skildpadder

Ønsker du større variation blandt koraller og dyreliv skal du tage til Boca Catalina-bugten. Tæt på kysten kan du svømme blandt store tunfisk og stribede sergentfisk, men jo længere ud du kommer, jo mere farverigt bliver det med både koraller og fisk i regnbuens farver. Og bliv heller ikke overrasket, hvis du møder en skildpadde på din snorkling-tur.

Boca Catalina er en af de mange bugter i Malmok Beach-området, der er en strækning, som byder på flere interessante snorklingssteder. Boca Catalina-bugten og dens hvide sandstrand nås via et par trin, mens parkering er muligt langs hovedvejen.

En verden af søsstjerner

Ønsker du en anderledes snorkling-oplevelse, hvor det ikke er fisk, der er i centrum? Så skal du tage til Tres Trapi, der er kendt som et af Caribiens mest unikke snorklingsspots.

Fra en trappe indhugget i de rå klipper går du trin for trin ned i det klareste havvand. Herfra har du adgang til en verden af farvestrålende søstjerner. Svøm ud og mæng dig med stjernerne, der ligger stribe på stribe ude på havets hvide sandbund.

Fun fact – navnet Tres Trapi skyldes den indhuggede stentrappe med i alt tre trin.

Oplev endnu mere og besøg Catalina Cove i nærområdet. Her er flere populære fisk såsom Paletkirurgfisken, også kendt som Dory-fisken, som du finder nær stenene.

En ukendt perle

Tæt på Arubas ældste by, Savaneta, ligger Mangel Halto, der ikke er et af ​​øens mest kendte men derimod smukkeste snorklingssteder. Mangel Halto er rig på dyreliv, der gør stedet attraktiv at udforske. Her er alt fra papegøjefisk til blæksprutter, sommerfuglefisk og klovnefisk. Du kan sågar møde de fascinerende rokker, der let og elegant stryger gennem vandet.

Bemærk – du skal være en god svømmer, da der kan forekomme strøm, og vandets dybde kan falde drastisk ved revets kanter. Derudover gør klipperne det en tand sværere at nå stranden, men har du mod på det, bør du kaste dig ud i det, da Mangel Halto er besværet værd.

Vidste du, at naboøen Curaçao også byder på fantastisk snorkling? Kombiner således din rejse til Aruba med Curaçao og få et endnu større udvalg af interessante snorklingspots.

Se nedenstående video og få en fornemmelse af, hvad Aruba kan: