Når skuespiller, tv-vært, kogebogsforfatter og dobbelt Masterchef-vinder Timm Vladimir skal ud at rejse, tjekker han altid, om der er en lokal madskole på destinationen. Timm kalder sig selv for passioneret foodie, og passionen for god mad deler han med ægtefællen Katrine. Så hvis de kan begynde en ferie med at lære noget om de lokale råvarer og madskikke, kan det ikke undgå at blive en god rejse.

 


 

47-årige Timm Vladimir er kendt i den brede befolkning som komiker, skuespiller og tv-vært, men de senere år er det især gastronomi, der er blevet hans levevej. Kokkekarrieren begyndte med en sejr i tv-programmet Masterchef, som han vandt i 2011, men passionen for mad har han dog altid haft, og den tager han i høj grad med ud i verden sammen med sin kone, Katrine, og deres 7-årige søn, Cassius.

”Når Katrine og jeg planlægger en rejse, er maden på destinationen altid en vigtig parameter. Ikke så meget om der er gode restauranter, men især maden på gadeniveau. Vi undersøger altide en masse om, hvad er der er af markeder, madskikke og traditioner, og der må også meget gerne være en madskole, hvor vi kan bruge et par timer på at lære mere om de lokale råvarer og smage på dem,” fortæller Timm.

 

Selvom Timm har været vidt omkring, er der stadig steder, han drømmer om at se eller gense – og smage på. Det er blandt andet lande som Mellemøsten og Nordafrika med arabisk mad, som han er særligt glad for, og i øvrigt vil han også gerne til Japan og undgå sushi.

”Jeg har tidligere været i Marokko, og elsker den “Tusinde og én nat”-stemning, der findes på deres markeder. Så dér vil jeg gerne tilbage til med fokus på at snuse krydderier og selv tilberede de lokale råvarer. Og så skal jeg helt sikkert også til Japan på et tidspunkt. Ikke for at spise sushi, men for at smage på alle de anderledes retter, der nok aldrig finder vej til Danmark.

Det kunne også være stort at køre rundt i Mexico, hvor maden er farverig med intens aroma, og hvor de lokale slet ikke kender de tacoskaller, vi kalder mexicansk mad i Danmark,” fortæller Timm og tilføjer, at en rejse til de fransktalende dele af Canada ligeledes kunne være målet for en længere rejse.

Der er vist ingen tvivl om, at der venter Timms familie og venner i Danmark en del postkort fra det store udland i årene, der kommer, og for alle os andre venter der forhåbentlig nye opskrifter fra Timm Vladimir med inspiration fra hans rejser rundt på kloden, så vi også kan smage lidt af Timms verden.

Efter tekst af Michael Strøm Eriksen