Safari er oplevelsen af at være i øjenhøjde med savannens vilde dyr, men faktisk kan safari også opleves fra oven i en luftballon. Flyv henover Masai Maras bølgende savanne i en varmluftballon, mens et fantastisk landskab med tusindvis af dyr viser sig under dig. Det er en naturoplevelse ud over det sædvanlige – et magisk øjeblik, der kan tage pusten fra de fleste.


Stå op med solen og savannens dyr

Forestil dig, at du befinder dig i en kæmpe varmluftsballon. En endegyldig stilhed og ro findes her på savannen før daggry, der kun afbrydes et kort øjeblik af gasbrænderen, der tændes. Langsomt stiger ballonen til vejrs, og mens ballonen langsomt glider hen over savannen, begynder solens første stråler at kunne ses og mærkes. I takt med at ballonen svæver endnu højere op, begynder solen at stå op, og i nogle minutter befinder du dig i samme højde som solen. Under dig begynder mere af Masai Maras savanne at komme til syne, og lydene fra dyrene bliver mere og mere tydelige – savannens dyr er ved at vågne.

Champagnebrunch på savannen

En flok nervøse gnuer prøver at flygte fra ballonens skygge, en elefantfamilie drikker vand ved vandhullet og antiloperne er allerede i fuld firspring, som om de ikke kender til morgentræthed. Her fra ballonens høje perspektiv kan de fleste ting ses, og man har et overblik over savannen, der giver et godt indtryk af, hvor stor Masai Mara er. Den næste halvanden time svæver ballonen forbi forskellige landskaber på savannen, og man ser et utal af savannens dyr. Ballonsafarien slutter midt ude på savannen, hvor der er dækket op med en skøn champagne-brunch, og som oftest nydes i selskab med savannens faste beboere.

Ydmyghed over fantastisk dyre- og naturliv

Der er ingen tvivl om, at en ballonsafari over Masai Mara i Kenya hører til én af de særligt unikke naturoplevelser, og selvom det naturligvis ikke er en billig aktivitet, så er det det hele værd. Ofte er det også sådan, at de største rejseoplevelser er dem, man kan tilskrive natur- og dyreliv – det er de øjeblikke, der får én til at føle sig lille og ydmyg over for denne fantastiske jordklode. Jeg giver de varmeste anbefalinger til at prøve ballonsafari over Masai Mara, og I kan læse mere om sådan en tur her.