Kom bag facaden og tag med mig på en autentisk og fascinerende cykeltur gennem Bangkoks gader, markeder og forbi seværdigheder.


Er det ikke farligt?

Godt det ikke er mig og husk nu at blive forsikret…!!! Reaktionen fra venner, familie og kollegaer var stort set den samme, da jeg fortalte, at jeg skulle på cykeltur i Bangkok. Selv var jeg helt rolig og glædede mig blot til at opleve Thailands pulserende hovedstad på en anderledes måde, end jeg tidligere har oplevet den.

Forventningerne var derfor store, da cyklen var udleveret og cykelhjelmen blev spændt. Cykelguiden viste ruten på et kort og fortalte lidt om, hvad de næste ca. 3½ time ville byde på. Og lad det være sagt med det samme, mine forventninger blev opfyldt til fulde… og mere end det.

Profil Rejser, Rosenørns Allé 29, 1970 Frederiksberg C

Her bor vi

Efter en kort tur ad hovedgaden lagde vi morgentrafikken bag os og foran ventede en labyrint af små gader og gyder, jeg aldrig havde fundet selv – medmindre jeg var faret vild.

Undervejs blev det til et besøg i et lille tempel, hvor der også var tid til en snak med nogle af munkene, der gik rundt i deres safranfarvede dragter.

Turen fortsatte over små stenbroer, vandløb og gennem smalle gyder, hvor vi blev mødt med et smil og halloooo fra beboerne, som var i gang med dagens diskussion og gøremål. Duften af hvidløg og chili hang som en sky fra de primitive køkkener.

På land, over vand og gennem markeder…

Cukelturen gik videre langs den mægtige Maenam Chao Praya flod, ad stier langs klongerne, byens store net af kanaler, og med båd over floden.

Vi kom også gennem et farverigt marked med friske grøntsager, eksotiske frugter, fisk og kødvarer, duftende gadekøkkener, små kaffeboder og et mylder af mennesker, som handlede ind til dagens måltider.

Undervejs blev der holdt flere stops for blandt andet at få en kold forfriskning, besøge et lille lokalt tinværksted samt opleve Grand Palace, Wat Pho templet og byens rådhus.

Med vinden i ansigtet, solen og varmen, duftene og lydene bliver det hele bare lidt mere intenst. En tur på to hjul bag Bangkoks facade kan varmt anbefales.