Klokken er fire om morgenen. Dybt inde i junglen dukker en række forhistoriske templer op på din vej. Du ser hovedtemplet Angkor Wat som en silhuet i den lyserøde solopgang. De mange ældgamle bygninger og skulpturer er tilgroede i mos og lianer, og til sammen danner de verdens største religiøse monument.


Velkommen til Cambodia

Cambodia er et spændende land fyldt med historie, kulturskatte og fantastisk natur. Lars, der er rejsekonsulent hos Profil Rejser, har besøgt landet flere gange. Her kan du læse om nogle af Lars’ favoritsteder i det sydøstasiatiske land.

Ældgamle monumenter og en flydende landsby

De færreste ved en masse om Cambodia, men de fleste vil nok genkende Angkor Wat i Siem Reap. Det enorme religiøse monument har stadig stor betydning i buddhismen, og området fylder hele 225 km2! Tag på en dagstur til Angkor Wat på scooter kørt af en guide, eller kør på cykel i dit eget tempo. Læg mærke til murene. Historien er nemlig udhugget i sten på siden af templerne. Tag fra Siem Reap ud til Tonle Sap og hils på de lokale i den flydende landsby. Husene er bygget på pæle, der tårner 6-7 meter op i luften når det er lavvande.

Hvor kardemommen og peberet gror…

I Cardamom Hills finder du en af de mest uudforskede regnskove i sydøstasien. Mange vilde dyr nyder godt af den uberørte natur i bjergene, herunder 62 globalt truede dyrearter og 17 træsorter. Kom helt tæt på regnskoven og bo på floden i en af de 11 eksklusive safaritelte hos 4-Rivers Floating Lodge. Stedet har en masse spændende udflugter at byde på, som for eksempel et sunset cruise, jungle hikes og ture til Tatai vandfaldet. Turismen i området støtter lokalsamfundet økonomisk, hvilket er en del af et samfundsprogram grundlagt af Wildlife Alliance tilbage i 2008.

Ølivet

Når man rejser i sydøstasien er det altid oplagt at tage på badeferie undervejs. På øerne Koh Rong og Koh Rong Sanloem får du din helt egen private paradisø – sådan føles det i hvert fald. Se frem til blødt puddersand og turkisblåt hav på de fredfyldte øer, der kun har meget få biler kørende rundt. Selv kan du udforske øerne på cykel. Tag 4-5 dage på øerne og kom helt ned i gear før du fortsætter dit sydøstasiatiske eventyr.

Fortidens rædsler og nutidens storby

Hovedstaden Phnom Pehn bugner af guldbelagte templer og prangende pagoder, samtidig med at det er en moderne storby i udvikling. Gå på opdagelse på byens museer, nationalparker og det lokale marked, og oplev byen fra tuk tuk. Er du interesseret i landets dystre historie, hvor Kmer Rouge-styret udryddede ¼ af befolkningen, så besøg Killing Fields lidt uden for byen. Killing Fields er landets vidnebyrd på det folkemord, der fandt sted i 1970’erne. Gå blandt de nu tomme massegrave og lær om rædselsregimet. Besøg også det russiske marked, hvor du kan få alt mellem himmel og jord, uden at sælgerne er så påtrængende som de eksempelvis kan være i Thailand. Slut markedet af med en snack i form af myrer eller edderkop på spyd. Hvis du tør.

Tag på rundrejse!

Cambodia kan på mange områder godt virke mere rustikt og uorganiseret i forhold til sine nabolande, der længe har været åben for turisme. Det har også sin charme, så med lidt tålmodighed og et smil kommer du langt. Oftest kombineres en rejse til Cambodia med enten Thailand eller Vietnam, men hos Profil Rejser kan vi varmt anbefale at du bruger flere dage og får den fulde oplevelse af dette fantastiske land. Book et møde eller ring på 77 33 55 00 og tal med en Cambodiaekspert.