Noget af det første, man ser for sig, når man tænker på Thailand, er de ikoniske og velkendte Tuk Tuk’er. De farvestrålende, ombyggede scootere, der har fået et ekstra hjul og passagersæde på, som drøner gennem gaderne med glade turister i. Tuk Tuk er en sjov og klassisk måde at opleve Thailand på, og derfor vil de fleste, der rejser til Thailand, på et eller andet tidspunkt køre med en af de karakteristiske trehjulede Tuk Tuk-taxier.


 

Men hvorfor nøjes med at blive kørt rundt, når du selv kan sætte dig bag rattet og blive chauffør for en dag på din egen Tuk Tuk? Ja du læste rigtigt!

Og ikke nok med det… Vi tør næsten godt garantere, at denne særlige udflugt vil være højdepunktet på din rejse og om ikke andet en oplevelse, du sent vil glemme.

Dagen starter ud med en kort køreskole, hvor du kan blive fortrolig med køretøjet, som mest af alt minder om en blanding mellem en bil og en knallert. Når du har lært Tuk Tuk’en at kende, begynder eventyret langs små landlige veje, gennem hyggelige landbrugsbyer og forbi traditionelle, smukke templer.

På turen kommer du helt tæt på lokalbefolkningen og kommer til at høre om dagligdagen og livet på landet. Et godt sted at starte som nyudklækket Tuk Tuk-chauffør.

 

Første stop og en af turens helt store højdepunkter er et elefanthjem, hvor du lærer om elefanterne og deres betydning for den thailandske kultur.

Elefanthjemmet drives som et velgørende projekt, hvor elefanter, som tidligere har været brugt til turistattraktioner som elefantridning og shows, har fået et frit liv.

Efter at være blevet introduceret til disse blide giganter, får du lov at hjælpe de såkaldte Mahouter (elefantpasserne) med at fodre og bade elefanterne, samtidig med at du bliver klogere på elefanternes fortid, nutid og fremtid.

 

Efter nogle timer som dyrepasser er det tid til frokost, som nydes på elefanthjemmet, hvorefter du går ombord på en bambus tømmerflåde, som let flyder ned ad den lokale flod.

Turen varer en times tid, er meget afslappende og giver dig mulighed for at læne dig tilbage og nyde de smukke omgivelser fra flodsiden.

 

Efter sejlturen er det tid til at sætte dig tilbage bag rattet i din Tuk Tuk og finde vej tilbage ad de snoede veje gennem smuk natur og frodige dale i det nordthailandske landskab, hvor fotomulighederne står i kø.

 

Dagen slutter med, at du køres tilbage til dit hotel… Nu som medlem af ”The Tuk Tuk Club”.

Synes du ikke, at én dag som Tuk Tuk-chauffør er nok? Eller er du blevet bidt af livet på de små, thailandske landeveje? Så vælg i stedet en 5- eller 11-dages tur, hvor din bagage transporteres i en separat Tuk Tuk, og du bor på skønne 3-4-stjernede hoteller undervejs.