Jeg havde for nylig fornøjelsen af at besøge Dubai – et sted jeg aldrig havde været før, men som jeg havde hørt meget om på både godt og ondt. I Dubai er der højt til loftet, store ambitioner og et helt utroligt serviceniveau uanset om man er i den nye eller gamle del af byen.

Med sine over 100 forskellige nationaliteter er der desuden stor diversitet i Dubais kultur, hvilket man også mærker i gadebilledet. Her kan man uden problemer gå klædt som man gør herhjemme, hvilket var rart da temperaturen nåede de 30 grader.

Her får du et indblik i nogle af de ting jeg blandt andet oplevede samt mine bedste anbefalinger til Dubai. Hvis du allerede blev solgt her i introteksten, kan du desuden se alle vores rejser til Dubai lige herunder.

VIDSTE DU AT …

Det kun tager 7 timer at flyve direkte til Dubai fra Danmark? 

Desert Safari

Mens man er i Dubai, må man ikke snyde sig selv for et besøg i ørkenen. Og har man lidt benzin i blodet, kan dette kombineres med en Desert Safari. Her lukker en lokal chauffør størstedelen af luften ud af dækkene på en firhjulstrækker, og man kører efterfølgende ræs på toppen af sandbakkerne i ørkenen. Man kan ofte selv snakke med chaufføren om hvor vildt dette skal foregå – men køresygepiller er en god anbefaling herfra.

Efterfølgende kan man nyde et glas champagne i en privat lejr, mens man ser solen gå ned. Ønsker man det, vil der også være mulighed for at opleve både falkeshow, ride på en kamel og spise middag i ørkenen.

ET GODT TIP TIL DIN REJSE:

Tag ud i ørkenen omkring solopgang eller solnedgang (begge dele er fantastisk, så det er blot om man er a- eller b-menneske der afgør valget).

En dagsudflugt til Hatta

Trænger du til at komme lidt ud af Dubai, kan du passende bruge en dag i bjerglandsbyen Hatta. Hatta er lokaliseret halvanden times kørsel i bil fra Dubai og med sine kun omkring 12.000 fastboende indbyggere, er dette lidt af en skjult perle, i et ellers temmelig øde ørkenlandskab.

Første stop på turen var Hatta Wadi Hub, som er et resort der åbnede i november 2018. Stedet er centreret om en masse forskellige aktiviteter som blandt andet inkluderer en stor aktivitetsbane, bueskydning, diverse vandaktiviteter, et stort grillområde og meget mere for både store samt små.

I gåafstand fra alle aktiviteterne ligger små luksus-lodges placeret på de omkringliggende bjergsider. Her kan man sidde på sin tilhørende balkon og nyde den helt filmiske udsigt over bjergene.

Er man til glamping er Hatta Wadi Hub også leveringsdygtig. Ca. 25 minutters kørsel fra det første resort, kan du bo i luksus-trailers i de mest naturskønne omgivelser på Sedr Trailers Resort Hotel. Og hvis du vil have en oplevelse for livet, kan du helt uforstyrret nyde en sejltur i kajak på Hatta Dam.

Dubai Frame

Det er bestemt ikke imponerende bygninger, der mangler i Dubai. Byen er i konstant forandring og overalt popper nye landemærker op. I 2018 åbnede Dubai Frame – en stor guldbelagt ramme, som ifølge arkitekten er inspireret af Expo 2020.

Hvis man ikke lider af højdeskræk, kan man her nyde en fantastisk udsigt til den nye og gamle del af Dubai. Hvis man har pakket modet med i rygsækken, kan man gå på et glasgulv og nyde synet af 150 meters frit fald lige under ens skosåler. Indrømmet, her gibbede det lidt i maven på undertegnede.

Dubai Frame har desuden et fint museum, der fortæller om forvandlingen fra fiskerby til storby.

ET GODT TIP TIL DIN REJSE:

Hvis du ønsker at besøge de store attraktioner som eksempelvis Burj Khalifa, kan det bedst betale sig at booke billetterne hjemmefra. Det er meget billigere og du slipper for at stå i de til tider (meget) lange køer.

Dubai Mall og Burj Khalifa

Når shoppe-trangen for alvor melder sig, er intet sted bedre at få stillet trangen end i Dubai Mall. Her skulle man eftersignede ikke kunne nå rundt på én dag og med sine mere end 1200 butikker, begynder man da også at forstå hvorfor nogen afsætter både halve og hele dage til Dubai Mall. For centeret tæller også en kæmpe madafdelinge skøjtebane, enorme springvand, en opera, gokartbane, biograf og et akvarium – bare for lige at nævne et par ting.

Efterfølgende kan man (helt gratis) nyde et storslået springvandsshow for foden af den enorme Burj Khalifa – som med sine 828 meter er den største menneskeskabte konstruktion i verden.

VIDSTE DU AT …

Den bedste tid på året at holde ferie i De Forenede Arabiske Emirater er i vinterhalvåret november til marts? Her får du milde temperaturer og en lavere luftfugtighed.

Blev du fristet af Dubai?

Tøv endelig ikke med at hive fat i en af vores dygtige rejserådgivere, hvis du vil høre mere om Dubai. Husk også, at Dubai er god som en stop-over-destination på vej til eksempelvis Maldiverne eller Mauritius.