Mauritius er en sand perle i Det Indiske Ocean. Én af dem, der kan det hele. Med turkisblåt hav, lange sandstrande og grønne, frodige bjerge hører landskabet til i den absolutte elite for grønne tropeøer. Dertil kan du lægge en farverig kultur, der kommer til udtryk i øens huse, bygninger, mad og livsstil.

Den smukke ø byder desuden på et hav af forskellige aktivitetsmuligheder, og dermed er Mauritius en perfekt destination, hvis du vil kombinere afslapning med skønne aktiviteter.

Nyd tilværelsen på gyldne palmestrande

Mauritius er primært kendt for sine lange strande og turkisblå hav, hvor de bedste strande er ved Belle Mare, Flic en Flac, Trou aux Biches og Le Morne. Den tropiske ø er et paradis for alle, der drømmer om at slappe af ved stranden til lyden af palmesus og udsigten til et krystalklart hav.

 

Den smukke kyststrækning lægger desuden op til de mange vandsportsaktiviteter, som Mauritius tilbyder, hvor man ved Le Morne-halvøen kan prøve kræfter med kitesurfing, windsurfing eller regulær surfing. Derudover kan man i de blå laguner prøve stand up-paddle, sejlads og vandski, der på mange hoteller er gratis at leje.

Farverig og gæstfri kultur

Når det kommer til kultur og gæstfrihed, slår Mauritius de fleste små tropeøer. Den lille ø har bl.a. været under hollandsk, britisk og fransk kontrol, indtil 1968 hvor øen fik sin selvstændighed. Denne kolonihistorie har sat sit præg, der kan ses på bygninger, høres på sproget og smages på maden. I en skøn blanding forenes de tidligere kulturer, og skaber en farverig og ikke mindst festlig kultur med stor gæstfrihed og smil. Overalt på Mauritius vil du møde denne varme og gæstfrihed, hvor moskeer, kirker og hindutempler står side om side, og hvor du på én dag kan smage mad fra forskellige lande.

Alverdens aktiviteter

Omend Mauritius byder på dejlige strande og azurblåt hav, og dermed kalder på en afslappet badeferie, vil nogle mene, at Mauritius snarere er for dig, der vil mere end netop at ligge på stranden. Dels findes nogle af verdens bedste golfbaner på Mauritius, og dels giver det omgivende azurblå hav fantastiske muligheder for vandsportsaktiviteter som dykning, surfing og dybhavsfiskeri. Har du brug for at komme helt ned i gear og blive forkælet, kan Mauritius også hjælpe med dette, for der findes formidable spa-muligheder på den smukke og frodige ø.

Hvor skal du bo for at opleve denne herlighed:

  • Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort er et luksuriøst og nyrenoveret hotel bygget i elegant kolonistil, som er medlem af Small Luxury Hotels of the World. Dette dejlige resort ligger ved øens naturskønne sydkyst mellem bjergene og den indbydende lagune. Resortet tilbyder en bred vifte af sportaktiviteter på land og til vands og det nærliggende, store naturreservat indbyder til trekking men kan også udforskes på quad-bike.
  • Veranda Paul et Virginie Hotel & Spa er for dig, der vil på et charmerende og romantisk voksenhotel med smuk havudsigt og afslappet atmosfære. Her er der bl.a. ‘All day’ breakfast på værelset og gratis 30 min. spa-behandling ved ophold i Superior eller Privilege værelse.
  • Heritage Awali Golf & Spa Resort har et stærkt afrikansk islæt og ligger ved Mauritius’ naturskønne sydkyst mellem bjergene og den indbydende lagune. Her kan du kombinere en afslappende badeferie med sports- og naturaktiviteter. Lad dig forkæle i Det Indiske Oceans største spa-område, Seven Colours Spa, der strækker sig over mere end 3000 m2. Gastronomien på Heritage Awali Golf & Spa Resort er i særklasse, og chefkokken inviterer madelskere til at smage på skønne delikatesser i de mange restauranter.