Har du også svært ved at adskille Maldiverne, Mauritius, Seychellerne og Zanzibar fra hinanden?
First – du er ikke alene. Second – vi kommer dig til undsætning her. De forskellige øer har nemlig hver deres karakteristika og særpræg, som vi her giver dig et overblik over.


Maldiverne – driverliv med undersøisk paradis

Maldiverne trækker du stikket, og nyder den enestående udsigt og det turkisblå vand med god samvittighed – her leves det enkle liv. Maldiverne består af 1200 små koraløer, der ligger som perler på en snor i det krystalklare vand, hvor cirka 200 af dem er beboede. På Maldiverne har de indrettet sig således, at én ø er et resort, og det betyder, at du ofte bor med All Inclusive i private villaer på pæle i havet, der sikrer fuldstændig fredelige og unikke omgivelser.

En rejse til Maldiverne er en rejse til et undersøisk paradis. Her er alt, du drømmer om, hvis du elsker det turkisblå hav. Og hvis du dykker eller snorkler, er her nærmest ingen undskyldning for ikke at tage af sted! Maldiverne er nemlig ét af verdens absolut bedste steder at udforske livet under havoverfladen. Præcis uden for de mange øer findes store stimer af farvestrålende fisk, havskildpadder, delfiner, rokker og hvalhajer på op til ni meter lange (de spiser kun plankton).

Mauritius – flere muligheder og mere for pengene

Mauritius tilbyder det meste, og er til de fleste. Den lille smukke ø er på størrelse med Fyn, og har en masse at tilbyde. Mauritius byder på skønne strande, smukke bjerge, gammelt, vulkansk højland, blå laguner og brusende vandfald, og hvis du er til den aktive ferieform, er her masser at boltre sig i. Særligt en masse former for vandsport og dybhavsfiskeri, men der findes også gode golfbaner, hvis du vil svinge golfkøllen på den eksotiske ø.

På Mauritius findes mange eksklusive resorts langs vandet, og du får rigtigt meget for pengene på Mauritius. Inde midt på øen findes sukkerrørs-, te-, og ananasplantager, og ude ved kysterne kan du opleve delfiner springe helt tæt på.

Mauritius er en perle i Det Indiske Ocean med en farverig og spændende kultur, der bidrager til enormt meget charme til den lille ø. En rejse til Mauritius er en rejse til en romantisk, spændende og afslappende oase.

Seychellerne – enestående naturparadis til lands og vands

Seychellerne vil sandsynligvis tage dig med storm. De 115 forskellige øer, som Seychellerne består af, er alle blændende smukke og meget alsidige. Hver lille ø har sin egen naturkarakteristika og unikhed, og hvad du kan være helt sikker på at finde, er kridhvide strande, grøn og frodig bevoksning, samt farverige koralrev.

For at slå tingene hele fast, så er strandene og de omkringliggende små klippepartier særligt smukke – faktisk så smukke, at det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Travellers har kåret tre af Seychellernes strande som værende blandt verdens ti bedste! På Seychellerne findes et hav af luksuriøse og lækre hoteller med fantastisk beliggenhed og udsigt over de smukke strande og det endeløse turkisblå hav.

Udover de fantastiske strande er de største attraktioner den uspolerede natur og det unikke dyreliv, der findes her på Seychellerne. Blot få meter fra strandkanten findes en helt ubeskrivelig maritim verden i det fristende turkise hav, hvor mere end 900 fiskearter og skaldyr lever ved koralrevene. Det er ikke ualmindeligt at møde havskildpadder, delfiner og rokker i farvandene omkring øerne, og for sportsfiskere er den typiske fangst barracuda, marlin og tun.

Seychellerne er ubetinget den ø i Det Indiske Ocean, der har den smukkeste natur og det mest fantastiske dyreliv – Seychellerne har alt det, som er værd at have

Zanzibar – afrikansk kultur og udsøgte strande

Zanzibar er præcis lige så eksotisk, som det lyder. Det er et afrikansk paradis med fantastiske hvide palmestrande og turkisblåt havvand med farvestrålende fisk, delfiner og skildpadder samt skønne hoteller. På Zanzibar kan du svømme med fisk, skildpadder og delfiner i Østafrikas bedste koralrev, og ellers kan du slænge dig i en hængekøje og bare glemme tiden.

Udover at være en paradisø med luksushoteller, er Zanzibar også præget af afrikansk kultur, der er kendetegnet ved sin charmerende, farverige og festlige atmosfære. Oplev spændende markeder med eksotiske frugter, farverige smykker, festlig musik og velsmagende mad, der tager afsæt i øens lange tradition for dyrkning af kanel, safran, muskat og peber. Øens størrelse betyder ligeledes, at den lokale hverdag og luksushotellerne lever side om side, der giver stedet en særlig autenticitet og nerve.

Hermed befinder Zanzibar sig i krydsfeltet mellem smukke paradisstrande og spændende kultur, og er således et sted, der indeholder mange spændende facetter. Zanzibar vil formentlig charmere sig ind på dig, ligesom det gør med alle os andre.