Når Hawaii nævnes, ledes vores tanker ofte til lækre sandstrande, eksotiske toner foruden de kulørte blomsterkranse og hula-skørterne. Men Hawaii har mere at byde på – faktisk hele 19 større øer og flere små, der hver især har sit unikke udtryk. Læs her om de forskellige øer og find ud af, hvad der ligger bag ordene ’hvad mere?’, og hvorfor Hawaii bør være din næste rejsedestination!


Grundlæggende, geografisk og godt at vide

sydvest for USA’s vestkyst i Stillehavet ligger Hawaii-øerne. Ø-gruppen består af over 19 større øer og flere små. Mens den største af øerne besidder navnet Hawaii, så har de andre øer navne som Maui, Oahu og Kauai.

Men hvad kan du opleve på disse fire forskellige øer, og hvordan er de hver især med til at gøre Hawaii til en unik rejsedestination?

Profil Rejser, Rosenørns Allé 29, 1970 Frederiksberg C

Her bor vi

Hawaii – the Big Island

The Big Island, som er den yngste af øerne, er et rent vulkaneventyr, der bliver større og større. Øen er faktisk over dobbelt så stor som alle de andre hawaiianske øer, hvilket gør øen fortjent til sit navn. Med øens størrelse er der mange muligheder for at gå på opdagelse i de enestående vidundere, som naturen har skabt.

Udforsk øen, hvor vulkaner og vandfald hersker. Oplev blandt andet den smeltede magma, der strømmer fra Hawaii Volcanoes National Park, og nyd synet af Mauna Keas snedækkede højder.

Kauai – Have-øen

Den ældste og nordligste ø er Kauai, der kaldes “Have-øen” grundet dens smukke dale, forrevne klipper og gabende slugter, er i tidens løb blevet formet af vind og vejr. Øen er iklædt en betagende grøn kappe, mens der under havets overflade gemmer sig et unikt liv.

Tag på en kajaktur på Wailua-floden eller oplev, hvad der gemmer sig under vandets overflade på en snorkelekspedition ved Poipu Beach. Udfordr dig selv med vandreture på stierne i Kokee State Park. Du kan tilmed tage en zipline over Kauais frodige dale.

Maui – Den bedste ø

Maui er flere gange blevet kåret som den bedste ø. Forestil dig at stå på toppen af Haleakala i Lahaina og byd solen velkommen, mens du står over et hav af hvide skyer, og se pukkelhvalerne bryde havoverfladen ud fra kysten ved Kaanapali – øen har alt.

Mærk ‘The Mana’ (kraften) fra Haleakala National Park og udforsk Haleakala-vulkanens smukke blomsterhave. Nyd også hyggen og kulturen i kystbyen Lahaina, slentre langs Kaanapalis dejlige sandstrande og oplev ikke mindst den naturskønne ‘Road to Hana’.

Oahu – Samlingsstedet

Den tredjestørste af øerne er Oahu. Øen er hjemsted for størstedelen af den mangfoldige befolkning, der er en sammensmeltning af alt fra østlige til vestlige kulturer samt dybe rødder, værdier og traditioner fra den indfødte hawaiianske befolkning – derfor kaldes Oahu også for “Samlingsstedet”.

Tag på en Grand Circle Island Tour og oplev grønne regnskove ved Hamakua-kysten, kulsorte sandstrande ved Punaluu Beach og udsigten til Oahus mest fantastiske sceneri over Windward Oahu ved Nu’uanu Pali Lookout.

En fælles ånd mellem øerne

Trods øernes forskelligheder, så dyrker de alle den samme hawaiianske ånd – nemlig en ægte ’Aloha Spirit’, der har fokus på et lykkeligt liv med glæde, ro og balance. En atmosfære der mærkes, hvor end du befinder dig i Hawaii og gør, at en kulørt blomsterkrans og en hula skørte slet ikke virker så tosset endda.

Vidste du, at …

Hawaii-øernes tidligere navn var Sandwich Islands givet af den engelske opdagelsesrejsende James Cook efter den britiske admiralitets øverstkommanderende John Montagu, 4. jarl af Sandwich. I slutningen af det 19. århundrede blev navnet ændret.