Det er virkelig en af de rareste måder at rejse på – at sidde bag de store panoramavinduer med en drink i hånden, mens noget af den flotteste natur, man kan tænke sig, passerer forbi i et meget behageligt tempo. Der er kun optakt til panik, når nogle af de rejsende spotter dyreliv. Så pisker alle rundt for at finde kameraet, inden det er for sent. Mange har spurgt til, hvordan det er at rejse med Rocky Mountaineer, og om det virkelig er prisen værd, og det korte svar er ja. Det er virkelig noget ganske specielt. Her vil jeg besvare nogle af de spørgsmål, jeg oftest bliver stillet om turen:


1) Hvad er Rocky Mountaineer?

Rocky Mountaineer tilbyder fire unikke togrejser mellem Canadas vestkyst og The Canadian Rockies, men der findes 65 forskellige kombinationsmuligheder med op til 19 dages varighed.

Deres ture er kåret som nogle af verdens bedste og mest spektakulære, hvor både oplevelser, service og gastronomi er i topklasse. Ombord vil du finde luksus og forkælelse ud over alle grænser samt et ubeskriveligt udsyn til den mest fantastiske, vilde natur.

 

Man kan vælge mellem to klasser af service ombord; Silver Leaf og Gold Leaf. Der er flere forskelle på de to, men grundlæggende har man mere bevægelighed, bedre mad og hoteller på Gold Leaf end på Silver Leaf.

Tilmed er der mulighed for at gøre de gode hoteller endnu bedre med Gold Leaf Deluxe, hvor man er på Gold Leaf ombord på toget og har en bedre værelsestype på de hoteller, man bor på undervejs. Minimumturen er med to dage ombord på toget, og den tur, som jeg har været af sted på, varede i alt syv dage – men stadig med to dage ombord på toget.

2) Hvordan fungerer det? Står man bare af og på, som man vil?

Rocky Mountaineer er ikke et helt almindeligt tog, og det gør ikke stop i løbet af dagen ved stationer, som vi kender det fra mange andre togture. Det betyder, at man ikke kan hoppe af og på, som man har lyst til. Men bare rolig, du får stadig set alt det, du drømmer om, på din tur. Alle er med for at opleve de samme ting, og personalet ved, hvad som er populært.

3) Sover man på toget?

Nej, man sover ikke på toget. Der er ingen senge ombord, så man kører i løbet af dagen og sidder i sit bløde lædersæde. Når dagen går på hæld, ankommer man til stationen og bliver kørt til sit hotel. Hvis man skulle tilbringe natten ombord på toget, ville man gå glip af alt for meget af det storslåede landskab, som konstant forandrer sig undervejs. Jeg synes, at det er fint at komme af toget sidst på dagen og selv finde lidt aftensmad på egen hånd. Det synes jeg, at det er den helt perfekt kombination af togrejse og hotelophold.

4) Kan man nå at se noget, når man kører med et tog?

Det kan man sagtens. Toget kører med en gennemsnitsfart på 50 km i timen, og det sætter farten ned, hvor der er chance for at se dyreliv. Vi holdt helt stille flere gange, hvor der var en flok ørne, der svævede over North Thompson River på vej mod Jasper. Nogle af os tilbragte det meste af turen ude på balkonerne bagerst og forrest på vognene for at mærke den friske luft og fornemme landskabet. Andre nød varmen og en forfriskning inden for i stedet – alle nød generelt turen på den måde, de syntes var ideel.

5) Kan man få noget at spise på toget?

På turene mod Jasper og Banff får du serveret en lækker morgenmad og frokost hver dag. Måltiderne er virkelig gode, og der serveres fra en forskellig menu hver dag, så man ikke spiser det samme flere gange. Maden på Gold Leaf er naturligvis bedre, og servicen er også lige et hak bedre. Jeg var især vild med den bøf, jeg fik til frokost på dag to, men der var også kylling og fisk i udvalget. Måltider er inkluderet i prisen, og du kan også få ligeså meget kaffe, te, vand og sodavand, som du kan drikke. Der er også mulighed for at få serveret vin eller øl til maden.

 

6) Hvordan er en typisk dag ombord på Rocky Mountaineer?

Den tur, jeg var på, startede i Vancouver. Vi blev hentet tidligt på hotellet, som var en del af den pakke, jeg havde valgt. Alt det praktiske er stort set klaret på forhånd, når man køber en af de pakker, hvor både hotel og efterfølgende bustur er med, så det var minimalt, hvad jeg selv skulle håndtere. På stationen var der fælles velkomst, og man ønskede hinanden god tur.

Hvis der på nogen måde er tale om en mindre skøn del af turen, så er det området omkring Vancouver, hvor der går lidt tid med at komme ud af byen. Det skete dog mens, vi fik serveret vores morgenmad, så det lagde man ikke meget mærke til.

Landskabet ændrer sig gradvist, og pludselig er man ude langs en flod, hvor vandet bruser, og hvor bjørnene kan skimtes i skovene. Jeg tilbragte ca. 10 timer ombord pr. dag og jeg endte med at være helt høj på store oplevelser. Vejret var pragtfuldt, og bjergene stod knivskarpe mod den blå efterårshimmel.

7) Er det prisen værd?

Rocky Mountaineer er som nævnt tidligere en luksusoplevelse og en rejse, du vil huske resten af dit liv. Dette afspejler priserne også, men der findes et hav af kombinationer, så der er noget i alle prisklasser. Og det er en rigtig god idé at kombinere Rocky Mountaineer med f.eks. et krydstogt til Alaska og også gerne nogle dage i bjergene. I forhold til hvad man får for pengene, er det bestemt det hele værd; Fantastisk service, gode drikkevarer, dejlig mad og en meget venlig og personlig betjening.

Specielt personalet står ud som en af de unikke oplevelser, da de deler meget ud af deres egne erfaringer med rejsen gennem bjergene, og der er ikke noget manuskript, de skal holde sig til.

Det er deres helt egne ord, de deler med de rejsende. Det gør også, at man føler sig rustet til at gå bjergene i møde, og man ved, hvilket dyreliv man skal kigge efter. Den viden, der deles, kan man ikke læse sig til i en guidebog eller på internettet.

Derudover er det dejligt ikke at skulle bekymre sig om noget på turen. Du skal ikke tænke på, hvor du skal overnatte, eller hvordan du får din kuffert fragtet ind og ud af toget – både i Kamloops og Jasper blev min kuffert fragtet af toget for mig og stod kort efter klar og ventede på mig på hotelværelset. Hvis du leder efter en let, komfortabel og luksuriøs måde at se det vestlige Canada på? Så er en tur med luksustog gennem Canadas Rocky Mountains måske noget for dig.

 

Alle billeder og videoklip i dette blogindlæg er taget af Kim Carlsson, rejsekonsulent hos Profil Rejser.