Sådan lød det begejstret fra min kollega Louise, da vi over en kop kaffe snakkede om hendes rejse til det eksotiske vidunder. Med G-Adventures tog hun sin veninde under armen og drog afsted til Costa Rica. I 12 dage stod den på grupperundrejse med action, imponerende natur og vilde dyr, dog også med tid til afslapning og solbadning på skønne sandstrande. Jeg vil nu tage jer med på den samme rejse, som Louise tog mig, og give jer et indblik i, hvad Costa Rica har at tilbyde.


Profil Rejser, Rosenørns Allé 29, 1970 Frederiksberg C

Her bor vi

Hvor det hele begyndte

Over 15 timers flyvetur er overstået, og Louise står sammen med sin veninde midt i Costa Rica. Rettere sagt, befinder de sig i landets hovedstad, San José, hvorfra deres rundrejse begynder.

Turens første stop er den caribiske kyst, hvor byen Tortuguero ligger. Som navnet delvist afslører, står de kommende dage på skildpadder og sejltur i de mange kanaler, inden rejsen går videre.

Fra brusende floder…

I en bus på vej mod byen La Fortuna er stemningen god. De omkring 10 passagerer venter i spænding på, hvad der venter dem. Bussen holder ind, og det er nu tid til RIVEEEEER RAAAAFTING!

På med dragter, en paddel i hånden, op i gummibåden og så går det ellers bare en vej, og det er nedad. Vandet sprøjter uhæmmet, og flere gange må båden konkurrere med bølgernes højde for nærmest helt at forsvinde. Adrenalinen pumper, og alle prøver ihærdigt at bevare fokus for blot at holde sig selv i båden.


“Jeg husker tydeligt,
hvordan jeg konstant blev ved med at tænkte,
’nu vælter vi’. Imponerende nok skete det aldrig,”

fortæller Louise med et smil på læben

…og imponerende højder…

Jo nærmere bussen kommer byen La Fortuna dukker et imponerende syn op i horisonten. Synet er af den aktive vulkan Arenal. Ofte vil man nøjes med at kigge på vulkanen, men ikke denne gang.

meter høj aktiv vulkan

Louise hopper sammen med de andre i gruppen på hver sin mountainbike, og foran dem står vulkanen, som de om et øjeblik skal køre mountainbike på. Turen byder på alt fra uberørt natur til mødet med et dovendyr.

Efter flere svedige timer på cyklen bliver der også tid til en svømmetur i floden og en friskplukket ananas til dessert. Udsigten til toppen af vulkanen kan nydes på store dele af turen.

…til under jorden

Det næste på programmet er en guidet tur i de underjordiske grotter, Venado Caves. Med hjelm, lygte og gummistøvler på går Louise hånd i hånd med veninden ind i mørket. Lysene tændes og flotte formationer viser sig. Formationer, der er over seks millioner år gamle og i tidernes morgen er blevet skabt af havet.

I dag er grotten en kalkstenshule fyldt med drypsten fra både loft og gulv.

”Dette underjordiske og mystiske eventyr var en uforglemmelig oplevelse. Aldrig har jeg oplevet noget lignende,” fortæller Louise med et snært af overraskelse i stemmen. Dog var hun mindre glad for selskabet i grotten, som bød på flagermus i stor stil.

Ankomst til Monteverde

Vi forbliver i det fugtige miljø, men denne gang står den på natsafari midt i regnskoven i byen Monteverde.

Efter mørkets frembrud er tiden inde til at stå ansigt til ansigt med alt fra langhåret taranteller og nogle af områdets giftigste slanger.

Fra start til slut pumper adrenalinen på sit højeste, men pupillerne er store for at få øje på de mange dyrarter, som regnskoven byder på.

 

Selvom natsafarien nu er overstået, forbliver adrenalinen oppe. Med en sele spændt om livet og rundt om lårene flyver Louise gennem luften over trætoppe og oplever den eksotiske natur på en helt ny og sjov måde. Hun zip-liner gennem Selvatura Park – en nationalpark i Monteverde.

Og det stopper ikke her. Efter zip-linen hopper Louise på en ATV, hvor hun med veninden siddende bag på drøner i fuld fart gennem den frodige jungle.

Louise tror på dette tidspunkt, at hun er nået kvoten for vilde oplevelser, men det viser sig ikke at være tilfældet.

Når der står krokodiller på programmet

”Den fedeste oplevelse var at iagttage krokodiller. Jeg havde på ingen måde regnet med, at de var så store. Derudover elsker jeg se nyt dyreliv, og jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at gå så tæt på, som jeg overhovedet kunne,”

siger Louise, der sammen med sin veninde nu befinder sig i byen Quepose. Her er de på opdagelse i nationalparker, hvor både dovendyr, tukaner foruden krokodiller lever.

Badeferie ved Stillehavskysten

Ferien er ved at nå sin afslutning, men inden da skal der lige slikkes noget sol på Costa Ricas lærke palmestrande ud mod Stillehavskysten. Her nyder Louise og hendes veninde solen i fulde drag, mens der indtages kolde drinks, og de mange oplevelser, som Costa Rica har budt på, fordøjes med et smil på læben.

Efter nogle dage på stranden går turen tilbage til San Jose, hvorfra Louise og veninden flyver hjem til Danmark igen.

 

Gode råd fra Louise

  • Pak rygsækken med tøj til alle lejligheder – alt fra bade- til regntøj
  • Vær’ altid på vagt overfor eksotiske og sommetider farlige dyr
  • Vigtigst, gør dig klar på at få oplevelser for livet!