Da krydstogtskibet Costa Luminosa en januardag i 2016 stævnede ud fra Savona i Italien, var det med resten af kloden som destination. De 2.200 gæster ombord befandt sig nemlig på et World Cruise, hvor de skulle tilbringe de næste 108 dage og besøge havne, byer og lande på fem kontinenter. Heriblandt var Hanne Rosengren, som var rejseleder for en gruppe danskere, og her bringer vi et udpluk fra hendes dagbog.


Dag 2 og 3:

Nu har vi besøgt Sydfrankrig og Barcelona, og World Cruise 2016 er i den grad kommet godt fra land. Der bliver rigtigt kræset for alle gæsterne. Først stop var Marseille og Aix en Provence i Frankrig. Vejret var lidt køligt og regnfuldt, men hyggelige byer. næste stop var Barcelona – og sikke en oplevelse! Her så vi Gaudís bygningsværker, Güell-parken og Ramblaen.

Dag 9 og 18:
Vi har nu været ved Kap Verde, Ækvator og Rio. På vej hertil har vi været på de vulkanske Kap Verde-øer, som blev koloniseret af portugiserne i 1500-tallet, og derfra stævnede vi sydvest over Atlanterhavet, hvor vi passerede Ækvatorlinjen 17. januar kl. 14.26. To dage senere nåede vi så Sydamerika, og efter fire skønne dage på havet, var det godt at få fast grund under fødderne i Brasilien. Her regnede det en del, men alle var heldigvis i godt humør, hvilket kun blev bedre, da vi så Rio tone sig frem i horisonten med en skyfri himmel i baggrunden.

 

Dag 28:
Nu har vi besøgt Kap Horn – den absolut sydligste ø på det amerikanske kontinent. Vi sejlede rundt om øen og ind i Magellanstrædet med udsigt til Drakestrædet, der er et af de vanskeligste stræder at passere. Den hårde vind og havstrømmene kan virkelig flå noget i selv de store skibe, men dagen, hvor vi sejlede igennem, var der kun op til fem meter høje bølger.

 

Dag 44:
Vi har været på Påskeøen, som er et af højdepunkterne på dette World Cruise. Costa Luminosa lå for svaj lidt ude for den lille havn, og vi sejlede i land med tenderbåde. Påskeøen er et af de mest isolerede steder på jorden, og dens altoverskyggende attraktion er de imponerende og kolossale statuer i sten, hvis oprindelse stadig er et mysterium den dag i dag, for hvem lavede disse stenansigter?

Dag 55:
Vi har været ved Fransk Polynesien nærmere bestemt Bora Bora, der er en vulkansk ø omgivet af koralrev og små ubeboede palmeøer – og så de skønne laguner. Der er kun en ganske lille havn på Bora Bora, men Costa Luminosa kunne godt sejle ind i lagunen, fordi amerikanerne sprængte hul i revet til de store krigsskibe. Fantastisk sted.

Dag 62:
Vi er kommet til New Zealand efter at have sejlet i en direkte linje på Stillehavet fra Amerikansk Samoa. På den strækning havde vi nogle steder over ti kilometer vand under os … mærkelig tanke. Alle var spændte på den smukke indsejling til Auckland, og til vores store overraskelse sejlede kaptajnen sit kæmpe skib lige ind i byen og lagde til kaj for enden af hovedgaden Queens Street.

Dag 107:
Efter at have været i Aqaba Jordan med et besøg i Petra – også kendt som den lyserøde by er vi nu ankommet til Rom. Costa Luminosa anløb Civitavecchia, Roms havneby, og vi var klar til den sidste udflugt på World Cruise 2016. Rom betegnes ikke uden grund som ”den evige stad”, for intet andet sted på kloden mærker man historiens vingesus med den enorme koncentration af historie, kultur, legender og monumenter bedre end her i Italiens hovedstad.