Vil du gerne være med på beatet? Norden er den nye trend. Vi har længe været, og er det stadig, helt vilde med syden, men i de senere år, er vi begyndt at vende snuden mod nord og sætte kurs mod de koldere egne – også om sommeren.


Hvad er dine sommerferieplaner?

Du ved ikke, hvad du skal til sommer. Du ønsker ikke at rejse langt væk, men du føler, at du har udforsket Sydeuropas mange hjørner og kroge. Du længes efter nye og anderledes minder, hvor unikke oplevelser er på paletten. Tag med Hurtigruten langs Norges kyst til sommer.

En unik (Hurtig)rute

Navnet siger det næsten selv, for det mest unikke ved Hurtigruten er udelukkende skibets rute op langs Norges kyst fra Bergen til Kirkenes. Du vil sejle gennem de smukkeste fjorde og udforske charmerende havnebyer. Med Hurtigruten når du steder, andre krydstogtskibe ikke gør, og du vil opleve alt fra skovklædte bakker, gletsjere og arktisk vildmark.

Du får således mulighed for at komme helt tæt på de lokale og opleve en rå og uspoleret natur foruden et vildt dyreliv. Flere kalder denne rute for ’verdens smukkeste’.

Og hvorfor så lige sommer?

Sommer og vinter byder hver især på oplevelser, der er unikke for netop denne årstid. Men er du taget med på Hurtigruten for eventyr, og fordi du drømmer om at udforske, så er sommer det helt rigtige valg.

De varmere temperature gør det nemlig muligt at være udenfor i langt højere grad end om vinteren. Det har stor betydning for både typen samt antallet af aktiviteter, du kan opleve på ruten.

Helt unikt kan du i sommermånederne opleve Geirangerfjorden, der er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Her er snedækkede tinder, brusende vandfald og grønne dale samt mulighed for udflugt til Trollstigen med en imponerende udsigt over landskabet.

Lige om hjørnet

Hurtigruten sejler, som noget helt unikt, hver dag hele året rundt, og du har således mulighed for at tage afsted, når det passer dig – med forbehold for udsolgte afgange. Og når du har besluttet dig for, hvornår du vil afsted, har du kun få timers flyvetur foran dig, inden du når skibet. Hurtigruten lægger nemlig fra kaj i Bergen.

Mød skibet

Hurtigruten har i alt 12 skibe, der sejler op langs Norges kyst. Rederiet har i de senere år udviklet nyere og mere moderne skibe heriblandt MS Midnatssol, der har en stærk miljøvenlig profil og er indrettet i et moderne design med lyst interiør og farverige kunstværker.

Fælles for skibene er den autentiske atmosfære, hvor du får mulighed for at være ét med den omkringliggende natur uden for mange forstyrrelser.

Skibene rummer omkring 600 passagerer og blandt faciliteter er soldæk, hvorfra udsigten kan nydes, samt bibliotek, fitnessrum, sauna, cafe, en butik, bar og restauranter, der serverer mad fra lokale egne.

kilometer kystlinje mellem Bergen og Kirkenes

byder på alt fra små afsidesliggende bygder og dybe fjorde med bratte fjelde. Midt i alt dette krydser skibet polarcirklen. Her, på den anden side, kan du om sommeren opleve det, man kalder for midnatssol – et unikt fænomen, hvor det er lyst døgnet rundt, da solen ikke går ned.

Foruden midnatssolen, der tiltrækker flere nysgerrige sjæle, byder sommeren på besøg af hvaler og et imponerende fugleliv. Med Hurtigruten har du således rig mulighed for at opleve dette og komme helt tæt på.

På flere af skibene vil der undervejs være et ekspeditionsteam, der afholder spændende foredrag tilpasset den gældende årstid samt omgivelserne. Derudover er det også muligt at komme på udflugter med teamet. Det gælder alt fra byvandring til mere fysiske vandreture i naturen.

De 3 hurtige

  • Du vælger selv afrejsehavn, og hvor langt du vil sejle. Du kan også vælge at tage hele rejsen fra Bergen forbi Kirkenes og tilbage igen.
  • Skibene anløber 34 havne hver dag året rundt mellem Bergen i syd og Kirkenes i nord.
  • På 7 af Hurtigrutens skibe rejser du med et ekspeditionsteam, der har skræddersyet et program med både foredrag og udflugter.