Nogle områder er værd at bevare. Det kan være bygninger, naturområder, kvarterer eller endda hele byer – steder med natur- eller kulturskabte værdier som anses for at være vores alle sammens fælles arvegods. Disse særligt bevaringsværdige og enestående områder kan du finde på UNESCO’s Verdensarvsliste, og stederne er ofte utroligt populære at besøge på en rejse.

Især mange grupperejser lægger vejen forbi. Se her 5 af vores mest populære destinationer for erhvervsrejser, der giver mulighed for at besøge steder, som findes på listen og samtidig byder på mange andre interessante aktiviteter.

 

Warszawa, Polen

Den polske hovedstad danner ofte rammen om incentive-ture. Her kan man tage på en slentretur gennem den gamle bydel Stare Miasto, som er at finde på Verdensarvslisten og f.eks. spise frokost på en ”mælkebar” – et levn fra kommunisttiden hvor I kan smage den berømte (og sunde!) rødbedesuppe ”borscht”. Styrk sammenholdet med en teambuilding-øvelse, der gør brug af Warszawas mange monumenter eller kom på workshop hos Wedel – Polens ældste chocolatier.

Rheingau, Tyskland

Mange vælger at tage kollegaerne med til Rheingau og Mosel – de bedst kendte af de tyske vinregioner og fødested for den berømte Riesling-vin. Særligt den attraktive beliggenhed kun en times kørsel fra Frankfurt, gør området populært. Tag en vandretur på Rheingau Riesling Pfad, der byder på fantastiske naturoplevelser samt vinsmagning undervejs. Rhindalen er også kendt for sine 40 slotte, borge og fæstninger. Denne unikke, kulturhistoriske koncentration blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2003 og er meget besøgt.

Kaunas, Litauen

Kaunas befinder sig en times kørsel uden for Vilnius. Det er her, at floderne Nemunas og Neris løber sammen, og den historiske bymidte byder bl.a. på en vandretur langs Laisvès Alèja-gaden. Her vælger mange at besøge det smukke Kaunas-slot eller udfordre sig selv og hinanden med en aktiv dag i den fantastiske naturpark, UNO. Kernavés’ arkæologiske område, som findes på Verdensarvslisten, er også et besøg værd, og byder på usædvanligt velbevarede rester fra menneskelige bosættelser i middelalderen såsom gravpladser og forter.

Dordogne, Frankrig

Besøg Départementet med de 1001 slotte og 5 floder. Denne region, som i folkemunde stadig kaldes Périgord, er verdenskendt for sin enestående gastronomi, historiske fund og smukke dale – den perfekte destination til at udforske det franske landskab fra sin bedste side. Tag dine medarbejdere ud på en trøffeljagt eller udforsk de historiske grotter, Caves of the Vézère Valley, som findes på Verdensarvslisten, og som består af 25 grotter med fantastiske hulemalerier i flotte farver og detaljer. Bo på det 4-stjernede Le Vieux Logis slotshotel – en af Franskrigs 20 bedst gemte hemmeligheder med sin Michelin-stjerne-restaurant som prikken over i’et!

Bilbao, Spanien

Med en størrelse på halvdelen af København og det dobbelte antal af cafeer og restauranter samt det milde spanske klima er Bilbao den ideelle destination til en firmarejse. Kast jer ud i en teambuilding-øvelse, hvor i skal genoplive en gammel, baskisk folkevise og nyd en traditionel tapas i en af de legendariske ” Pintxos”-barer. Kryds Vizcaya Bridge optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2006. Broen kan pryde sig af at være den første bro i verden til at transportere folk på tværs i en højhængt gondol. Gør turen ekstra særlig og bo på det unikke Hotel Marques De Riscal, hvor der er mulighed for både vinsmagning og madlavningskursus.