”Når vi skal improvisere, bliver vi tvunget ud af vores comfortzone, og det er her, vi lærer allermest om os selv og hinanden.” – Stefan Pagels Andersen, medstifter af Improv Comedy Copenhagen


Improv Comedy Copenhagen (ICC Theatre) tilbyder kurser i konceptet Improv Comedy, der er et teambuilding-koncept med formålet om at få folk i en virksomhed til at arbejde bedre sammen via improvisation og latter – og i sidste ende være med til skabe en fælles forståelse for, hvorfor vi handler, som vi gør. Stefan Pagels Andersen, der er medstifter af ICC Theatre, er desuden én af de få i Europa, der er uddannet til at undervise fra verdens førende teater i Chicago, og har siden 2013 optrådt og undervist i 35 byer på 3 kontinenter.

”Det handler om at få mennesker til at slappe af og nærme sig hinanden ved at stille dem i situationer, hvor de skal improvisere og grine med og af hinanden. Det er nemlig sådan, at når vi gør noget, vi ikke har kontrol over, så føles det enormt grænseoverskridende, men når vi oplever, at det ikke var så slemt at agere uden kontrol, får vi tillid til os selv og hinanden”, forklarer Stefan.

Ud af comfort-zonen

Siden 2016 har ICC Theatre specialiseret sig i amerikansk improvisationsteater, og tilbyder undervisning inden for denne genre af teambuilding, der også kan kombineres som teambuildingrejser til udlandet. Det er primært større virksomheder fra ind- og udland, der bliver undervist i improvisation i et forsøg på at gøre dem dygtige til at håndtere flere forskellige og uforudsigelige situationer i erhvervslivet. ”Det er netop, når man er ude af sin comfort-zone, at man lærer allerbedst og allermest”, mener Stefan.

Højner forståelsen af hinanden

En workshop med ICC Theatre går blandt andet ud på, at medarbejderne bliver stillet over for nogle opgaver, der med det samme skaber en fællesskabsfølelse og samhørighed i virksomheden, og hvor man forstår hinandens sprog og højner forståelsen af hinanden.

I den forbindelse spiller f.eks. sætningen ”ja, og… ” en vigtig rolle i en given samarbejdssituation, fordi man således accepterer og anerkender den anden medarbejders forslag og dermed tankegang. Derfra kan man så bygge videre med sine egne forslag, og på den måde imødekommer man hinandens tanker og faglige ideer.

Vi skal turde tage flere chancer

Teambuilding med ICC Theatre er en tilgang, der skal bidrage til en kultur, hvor medarbejderne tør tage flere chancer og initiativ på virksomheden og hinandens vegne. ”Det er vigtigt at turde fejle på sin arbejdsplads – vi skal turde tage chancer og udfordre de potentielle risici, der er ved at være initiativrig og opsøgende i forsøget på at skabe vækst og succes”, afslutter Stefan.

Vil du opleve ICC Theatre?

Skal I afsted på teambuilding-rejse, konference eller messe i udlandet, er det en oplagt mulighed at kombinere rejsen med ICC Theatre, og uanset om I ønsker en konsulent fra ICC Theatre eller en af deres mange udenlandske samarbejdspartnere, er der masser af muligheder.