Du kender det sikkert… Du er netop kommet tilbage på arbejdet fra en dejlig sommerferie, men føler dig allerede stresset og træt igen. Mange af os har prøvet det og affundet os med det. Men forestil dig, at du kunne mindske eller måske helt undgå denne følelse og samtidig være mere til stede i din krop. Det lyder for godt til at være sandt, ikke? Måske…. Men en meditationsrejse kan uden tvivl hjælpe dig på rette vej.

Det er sundt for kroppen at holde ferie, og de anderledes forhold som mere sol og frisk luft er med til at give krop og sind et ”boost” af energi, som virkelig kan mærkes. Det er derfor, at du ofte vender tilbage fra din ferie med overskud og gåpåmod – klar til igen at give den gas på arbejdet.

Men efter cirka en måneds tid forsvinder denne energi dog for meste, og mange føler sig hurtigt efter arbejdets påbegyndelse allerede stressede igen.

 

Måneder

Efter meditationsferien kan den positive effekt stadig spores.

Sådan behøver det dog ikke at være, for nu viser nye undersøgelser, at du kan forlænge feriens positive effekt, hvis du mediterer på din ferie. Meditation bliver mere og mere udbredt og er især gavnligt til behandling af stressrelaterede tilstande. Meditationsrejser kan derfor med andre ord modvirke stress, og den positive effekt af en sådan ferie kan faktisk spores i kroppen op til 10 måneder efter ferien.

 

Meditationsrejser bliver derfor mere og mere populære – særligt inden for firmarejser. Hvor adventurerejser tidligere blev meget efterspurgt, omhandler næsten lige så mange forespørgsler i dag meditationsrejser.

På en meditationsrejse får medarbejderne genopladt sjælen, afstresset kroppen, og de kommer nærmere egne tanker bl.a. gennem meditation, yoga og vegetarisk kost.

 

En meditationsrejse kan hjælpe til at få dig ned i tempo og sørger for, at du kan bevare balancen i en travl hverdag. Du vender hjem med et fokuseret sind klar til at løse dagligdagens opgaver og levere gennemarbejdede resultater, og så kan du endda få lov at opleve et nyt og interessant land samtidig.

Tag f.eks. på en fælles rejse med meditationslærer og forfatter, Henning Daverne, til et dejligt resort i Hua Hin og deltag i meditation, mindfullness, åndedrætsøvelser, yoga og spabehandlinger.

Dagen starter med yoga og morgenmeditaion efterfulgt af morgenmadsbuffet og mulighed for at få en spabehandling. Senere nydes en let frokost, mens eftermiddagen byder på en meditations-workshop og til aften nydes en vegetarisk middag.

Få under opholdet også ny viden om bl.a. kost ved deltagelse i den såkaldte Blue Lotus Workshop, hvor du vil høre mere om plantebaserede og sunde – men skønne retter.