Du spænder cykelhjelmen, låser cyklen op og sætter dig i sadlen. En frisk, ren og behagelig duft af havbrise møder dit ansigt, og selv de skrigende måger kan ikke spolere idyllen. Du står i solskinnet ved Fisherman’s Wharf i San Francisco og venter spændt på en guidet cykel-sightseeing, som bl.a. skal vise dig City by the Bay’s smukke viktorianske villaer, den verdens kendte Golden Gate Bridge og den livlige kunstby Sausalito.


 

Lyder det ikke som en fantastisk oplevelse? Det synes Profil Rejsers gæster Anne-Christine, Anders og deres voksne børn i hvert fald. Faktisk så fantastisk, at cykelturen for familien er en af de udflugter, de husker bedst fra deres tur til den spændende by i Californien.

Cykel-sightseeing giver ifølge Anne-Christine og Anders flere fordele: ”Man kommer hurtigt omkring, slipper for at holde i kø, kan let gøre stop ved seværdigheder, og så er det ikke mindst sjovt!”

 

Turen begyndte ved Fisherman’s Wharf og gik langs kysten forbi dovne søløver, legesyge delfiner og gamle forter, og familien måtte gøre mange stop undervejs, da flotte fotomuligheder konstant bød sig:

”Det var flot at cykle langs kysten i starten. Vejen var stille, rolig og for det meste flad, fordi vi kun cyklede ude ved kysten. Det gav os et helt anderledes indtryk af San Francisco, end vi hidtil havde fået”.

Fisherman's Wharf, San Francisco

Her bor vi

Aquatic Park, San Francisco

Fort Mason, San Francisco

Presidio, San Francisco

Crissy Field, San Francisco

Fort Point, San Francisco

Golden Gate Bridge, San Francisco

Sausalito, CA

Anne-Christine, Anders og deres børn cyklede bl.a. forbi Aquatic Park, de historiske militær-attraktioner; Fort Mason, Presidio og Crissy Field, inden de endte ved foden af Golden Gate Bridge. Her kunne de nyde en af de bedste udsigter til San Franciscos ikoniske, røde bro, inden de krydsede broen, som bød på endnu en fantastisk udsigt over såvel byen som bugten.

 

”Turen over Golden Gate var en stor oplevelse, men også lidt udfordrende med modkørende trafik på samme sti. Vi gjorde flere foto-stop undervejs og var især betagede af naturen på den anden side af broen. Sidste stykke mod Sausalito var virkelig smuk”. Efter at have krydset broen cyklede familien til kunstnerbyen Sausalito.

Sausalito byder på masser af spændende og særlige butikker, kunstgallerier og dejlig mad. Her nød familien en velfortjent frokost og fik også tid til at besøge et galleri eller to, men deres bedste råd er egentlig bare at slentre rundt i området og opsnappe stemningen:

”Der var mange sjove aktiviteter i Sausalito, men vi fik egentlig mest ud af bare at gå rundt og kigge os omkring. Gå forbi de specielle men hyggelige husbåde, som der findes over 500 af her, eller gå en tur ud på Sausalito Board Walk – en hyggelig træpromenade med flotte både og små caféer”.

 

 

Familien nød resten af eftermiddagen i Sausalito, inden turen gik tilbage til Fisherman’s Wharf. Her skulle Anne-Christine, Anders og deres børn med færgen, der gik lige forbi fængsels-øen, Alcatraz, som de besøgte dagen efter.

 

”San Francisco er en fantastisk og meget hyggelig by, som vi meget gerne kommer tilbage til. Foruden cykelturen, var Alcatraz en kæmpe oplevelse, og museet gav en fabelagtig formidling af historien fra fangerne selv.

Vi var også meget imponerede over de forskellige farverige nabolag, restauranterne og de anderledes sporvogne. Generelt har San Francisco virkelig noget for enhver smag, og man føler sig meget velkommen her”.

Rejsefortællingen er skrevet på baggrund af Anne-Christine og Anders’ fortælling om deres rejse i juli 2017 .