Har du nogensinde opholdt dig i den canadiske vildmark? Dér, hvor de kæmpe træer, dybe søer og brune bjørne findes? Måske har du, og måske har du det til gode – uanset hvad, findes der kun én ting federe end at opholde sig derude i vildmarken, og det er at bo der!


Bo midt i vildmarken

Forestil dig at bo midt ude i vildmarken med store fugle og ørne kredsende over dig, duften af gran- og nåletræer og chancen for at spotte en af de store bjørne eller de kæmpe spækhuggere.

Sådan er det at bo på en af de mange bjørnelodges i den canadiske vildmark, og sådan er det at bo på Knight Inlet Lodge, West Coast Wilderness Lodge og Sonora Resort.

Bjørnenes samlingssted

I smukke British Colombia, ikke langt fra Vancouver Island, findes en masse små fjorde, der er særlig kendt for store koncentrationer af Grizzlybjørne. Herude findes en af de eftertragtede vildmarks-lodges i Canada, der giver mulighed for at komme helt tæt på de vilde dyr. Fjordens mange laks gør stedet særlig attraktivt for de mange laksehungrende bjørne, hvilket primært kan opleves sidst på sommeren og i det tidlige efterår. Faktisk kan du i denne periode spotte helt op til 40-50 bjørne inden for en radius af 10 kilometer!

 

Men grizzlybjørne er farlige, right?

Jo, grizzlybjørne, også kendt som brunbjørne, er altædende, og de udgør dermed en fare for os mennesker. Når det så er sagt, spiser bjørnene primært planteføde i form af græs, urter, knopper og bær samt fisk, fugleæg, myrer, elge, rensdyr og honning. Desuden er bjørnene i området omkring Vancouver Island særdeles velforsynet med laks og andre fisk, hvilket gør, at de ikke interesserer sig synderligt for mennesker. Men man skal naturligvis altid have respekt for bjørnene, og har de deres små nuttede bjørneunger med på slæb, skal man holde ekstra god afstand! Derfor er det en rigtig god ide at vælge vandreture med lokalkendte guides. Du kan læse mere om udflugter på Vancouver Island her.

Flydende lodge for alle naturelskere

I fuldstændig stilhed omgivet af dybe søer, grønne, tætte skove og en lyseblå himmel bor du på flydende tømmerflåder. I komfortable hytter med store panoramavinduer vågner du op til vildmarkens lyde og syn; måske spotter du en springende laks, en bjørn i buskadset eller en majestætisk ørn, der svæver hen over trætoppene. Det lyder ret vildt, men ikke desto mindre er det sådan at bo i vildmarken!

Fantastisk atmosfære

Noget af det fedeste ved at bo på en lodge i vildmarken er, at du er omgivet af naturentusiaster fra hele verden, der alle bidrager til en særlig stemning omkring lodgen! Alle er rejst hertil for at få en del af den vilde natur og deres fascinerende indbyggere – se de små bjørneunger, kom på vandreture og spot de vilde dyr eller sejl ud og se de enorme spækhuggere.

Når dagen er omme, kan du dele alle dine fantastiske oplevelser og billeder med de andre gæster, og aftenerne er forbeholdt ro og stilhed til at fordøje dagens naturoplevelser, læse i en bog eller bare nyde at være i den canadiske vildmark. Lige nu, lige her.