Hvad gør nogle overnatninger særligt unikke? De indkvarteringer, der får én til at love sig selv, at man for alt i verden vil vende tilbage på et senere tidspunkt. For nogle er det at bo på topmoderne hoteller med særlige luksusstandarder, og for andre er det at bo på et kæmpe krydstogtskib med utallige aktivitetsmuligheder. For at kunne kalde en overnatning unik kræves det, at det skiller sig ud. Det har vi flere forskellige bud på, og herunder har vi samlet et udpluk:


Kenya: Bo blandt de vilde dyr

Der er noget ganske specielt over at vågne til lyden af løvernes tilstedeværelse i det fjerne, eller flodhestenes brummen i floden lige ved siden af. Her kommer du helt tæt på naturens store og vilde dyr, og det er noget, som virkelig fascinerer og gør opholdet på Ashnil-Mara Camp mindeværdigt. Hvert telt er indrettet som et almindeligt hotelværelse, men i modsætning til et almindeligt hotelværelse har du udsigt til flodheste og krokodiller, der lever i floden lige ved siden af.

 

Grønland: Bo i en iglo

Hvad er mere autentisk og unikt end at overnatte i en iglo i Grønland? På Hotel Arctic kan du få den ultimativ naturoplevelse ved at bo helt ud til Isfjorden i din egen iglo omringet af klipper, Diskobugten og de enorme isfjelde, der driver forbi. Og bare rolig, du behøver ikke fryse – alle igloerne er indrettet med elvarme, radio, tv, tekøkken og et lille badeværelse med brus.

Thailand: Luksus safaritelte

Bo i den luksuriøse teltlejr, Elephant Hills, i Khao Sok – Sydthailands største tropiske regnskov. Elephant Hills består af 36 komfortable og rummelige safaritelte. Hvert telt har elektricitet, to store senge, moskitonet for vinduer og dør samt badeværelse med toilet og bruser. Til lejren hører naturligvis en hyggelig restaurant og bar.

Du kan forlænge oplevelsen med 1-2 nætter på Elephant Hills Rainforest Camp, hvor du bor i flydende luksustelte på pontoner på den smargdgrønne Cheow Larn-sø omgivet af regnskov og uberørt natur.

 

Bo i Canadas vildmark

Sonora Resort, der ligger på en ø i den canadiske vildmark, hører til i den unikke og ekstraordinære kategori for overnatninger. Her indlogeres man i private hytter direkte ud til vandet, og de fantastiske faciliteter kombineret med sublim natur gør opholdet til én af dem, du sent glemmer.

 

Træ-top-hytter i Thailands regnskov

Har du en barndomsdrøm om at svinge dig fra træ til træ? Så kan det måske realiseres nu. Her bor du side om side med de store træer på Our Jungle House langt inde i Thailands ældste regnskov. Oplevelsen er unik, og du får i den grad chance for at opleve de eksotiske dyr helt tæt på.

Luksustelt i Omans ørken

Bo på silkeblødt sand i et af de 30 luksuriøse telte opført i beduinstil ved Desert Nights Camp, som er den eneste af sin slags i Oman. Her vil du opleve et unikt og arabisk eventyr og bo med en fantastisk udsigt til det gyldenrøde sand, de klippefyldte bjerge og endeløse klitter. I det smukke landskab vil du også finde skønne oaser i form af krystalklare flodlejer. Luksusørkenlejren ligger 2 timers kørsel fra Muscat, og alle teltene har eget badeværelse med bruser samt et hyggeligt udendørs område med møbler. Der er desuden aircondition samt en dejlig restaurant.