Unikke naturoplevelser venter i det vilde Alaska!

Alaska dækker en femtedel af USA’s samlede areal. Her venter vild og varieret natur af store sletter, smukke floddale, imponerende fjordsystemer, barske gletsjere og nogle af USA’s højeste bjergtoppe på at blive udforsket af dig. Husk at pakke de gode vandresko og det behagelige tøj, så intet kan stoppe jagten på den ultimative Alaskaoplevelse.

Bjældeklang i vildmarken?

Det lyder måske mere som en julesang. Men i Alaskas vilde natur tjener armbånd med små bjælder et særligt formål hos de vandrende – at holde bjørne på afstand. De vilde bjørne er for mange Alaskas højdepunkt. At opleve de imponerende pelsdyr på nær hold kan sende noget af et adrenalinsus gennem kroppen. I Katmai National Park lever verdens største bjørnestamme af brune bjørne i et naturbeskyttetområde. Stammen tæller hele 2000 bjørne – så mon ikke du også er heldig at spotte en?

Oplev vildskaben langs Alaska Highway

Denne historiske vej snor sig gennem det ellers ufremkommelige landskab over 2.400 kilometer fra British Columbia helt op til Fairbanks. Vejen blev anlagt på ni måneder og tjente som forsyningsvej under 2. verdenskrig. En køretur på bare noget af denne lange strækning giver uforglemmelige udsyn til Alaskas vildskab. På vejen får du chancen for at opleve græssende bisonokser, ørne dykkende efter deres bytte, sneklædte bjergtoppe og grønne granskove.
Alaskas imponerende og betagende vildskab venter på, at du gør den til dit eventyr.

km

Jernbanen er 750 km lang og strækker sig over dybe dale og brusende floder.

En unik og bemærkelsesværdig togtur

Se Alaskas spektakulære naturscenarier passere på Alaska Railroad. Jernbanen er 750 km lang og strækker sig over dybe dale og brusende floder på strækningen mellem Seward og Fairbanks. Ud over at være stationsby for denne berømte togrejse giver kystbyen, Seward, adgang til Alaskas fjorde samt Kenai Fjords National Park. Eventyrlystne rejsende kan være heldige at fange smukke billeder af dette farvands mægtige pattedyr – nemlig hvaler, der bryder havoverfladen og sender meter høje blåst til vejrs.

Efter tekst af Michael Strøm Eriksen