For mange af os er ferie lig med strand og hav. Det er lange solrige dage, hvor tiden står stille. Det er afslapning på dejlige, bløde sandstrande og svømmeture i krystalklart hav. Fra alverdens postkort har vi set, hvordan det ser ud. Vi ved godt, hvad det er, vi vil have, men det kan være svært at vide, hvor og hvordan vi finder det. Det vil vi gerne hjælpe dig med, og derfor har vi samlet vores 10 favoritstrande i verden. Alle strandene har hver især deres karakteristika og særlige fordele, men for alle strandene gælder, at de er hvide og bløde, og de grænser op til et krystalklart blåt hav.

1. Anse Source d´Argent på La Digue, Seychellerne

Stranden Anse Source d´Argent på Seychellerne er én af verdens mest fotograferede strande og er særligt smuk, fordi store granitklipper pryder den hvide sandstrand. Stranden ligner – og er et sandt paradis.

2. Le Morne Beach, Mauritius

Denne smukke strand på Mauritius er fem kilometer lang og befinder sig ugenert på Le Morne-halvøen ud for hotellerne Paradis og Dinarobin med det imponerende Le Morne-bjerg i baggrunden.

3. Bwejuu, Zanzibar, Tanzania

Stranden Bwejuu på Zanzibar er en ægte skønhed, hvor du finder absolut fred og ro. Her er sandet blødt som pudder, havet krystalklart, og så ligger hotellet Breezes direkte ud til stranden.

4. Koh Kradan, Thailand

Koh Kradan er lige så smuk i virkeligheden som på billeder – den kridhvide strand grænser op til det turkisblå hav, hvor man kan snorkle direkte fra stranden og se det flotte koralrev og de farverige fisk.

5. Gold Rock Beach, Grand Bahama, Bahamas

Denne strand på Bahamas får kun besøg af ganske få gæster, fordi den ikke er så let at komme frem til, men ikke desto mindre er det hele turen værd, og man får oplevelsen af at være på en øde paradisstrand. Og så er det i øvrigt her, at en af ”Pirates of the Caribbean”-filmene er optaget.

6. Perhentian Island, Malaysia

Udover at der på Perhentian Island findes det smukkeste hav og sand, så kan man kort fra stranden svømme ud til store havskildpadder.

7. Trunk Bay, St. John, De Vestindiske Øer

Trunk Bay på St. John er en smuk og frodig oase, hvor man kan snorkle fra stranden og følge en undervandssti, der giver information om området og om fiskene ved koralrevet.

8. Juanillo Beach, Punta Cana, Den Dominikanske Republik

Kridhvidt sand, turkisblåthav og en følelse af uberørthed er indbegrebet af Juanillo Beach, der regnes for at være den bedste strand i Den Dominikanske Republik. Punta Cana huser desuden golfbaner i verdensklasse.

9. Fort Myers, Florida, USA

Skal du til USA, er Fort Myers Beach helt sikkert et besøg værd. På den 12 km lange strand finder du blændende, kridhvidt sand og svajende palmer. Vandet er lækkert lunt og meget børnevenligt.

10. Diani Beach, Kenya

Hele den imponerende 20 km lange kyststrækning ved Diani Beach har lækkert hvidt sand. Det Indiske Ocean lokker med sit klare, blå vand, og de høje palmetræer svajer blidt over stranden.